Spitalul din Rovinari a „rezervat“ medici rezidenţi înainte cu trei ani

Spitalul Orăşenesc din Rovinari funcţionează cu un singur medic pe fiecare secţie. Deşi posturile au fost scoase la concurs de nenumărate ori, niciun medic specialist nu a fost interesat să lucreze aici. Spitalul a semnat câteva contracte cu medicii rezidenţi care vor veni la Rovinari abia peste trei ani, atunci când îşi vor termina studiile. Problema cea mai mare o reprezintă secţia de ortopedie care nu are nici măcar un medic.

Gărzile sunt făcute de medici prin rotaţie. S-a ajuns în situaţia în care câte doi specialişti sunt de gardă pe trei sau mai multe secţii. „Problema cea mai mare a spitalului este lipsa medicilor specialişti. Nu avem decât un medic pe fiecare secţie. Posturile le-am scos tot mereu la concurs dar degeaba că nu a venit nimeni să se angajeze. Am semnat câteva contracte cu medicii rezidenţi care vor veni la lucru peste trei-patru ani când termină facultatea. Cât despre gărzi, ce să vă spun. Sunt cam doi medici de gardă. Unul pe chirurgie, ginecologie, O.R.L, oftalmologie iar altul pe neurologie, cardiologie, pediatrie şi interne. Medic ortoped nu avem deloc în spital”, a declarat Laurenţiu Cosmulescu, managerul Spitalului Rovinari.

Managerul Spitalului Orăşenesc din Rovinari aşteaptă acum deblocarea posturilor de către Ministerul Sănătăţii pentru a le scoate din nou la concurs.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: