Stănculete despre cabinetele medicale: E o întreagă mafie

Discuţie aprinsă ieri dimineaţă între şefii a două mari unităţi medicale din judeţul Gorj. Este vorba de directorul interimar al Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu, Vasile Stănculete, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu. Mărul discordiei pare să fie cabinetele medicale particulare de peste drum de Policlinica spitalului care au redus drastic încasările celei din urmă. Stănculete i-a cerut lui Boeriu să facă o verificare la aceste cabinete pentru a vedea cum îşi desfăşoară ele activitatea.

Nemulţumirea lui Stănculete a pornit de la faptul că veniturile Policlinicii au scăzut drastic de când fişele medicale de angajare sau pentru căsătorie pot fi făcute la preţuri mai mici şi fără prea mari bătăi de cap peste drum de policlinică. Vasile Stănculete a făcut şi nişte calcule. „Vreau să vă spun că înainte de a apărea astfel de cabinete care desfăşoară activitate dubioasă, policlinica încasa pe zi din eliberarea acestor fişe până la 200 de milioane de lei, repet, pe zi. Acum cel mai mult încasăm pe zi 58 de milioane iar cel mai puţin cam 11 milioane pe zi. Nu este posibil aşa ceva. Nu pot fi toţi doctorii ăia care îşi pun parafele înghesuiţi într-un cabinet din acesta. E o întreagă mafie”, a declarat Vasile Stănculete.

LEGE

Răspunsul directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu, a venit prompt. „Nu există bază legală să închidem aceste cabinete. I-am spus şi domnului director, singura soluţie este ca tot el să controleze medicii lui din policlinică să vadă dacă sunt sau nu la serviciu”, a declarat Marius Boeriu, şeful DSP Gorj.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: