Stângă nu vrea surprize la meciul cu Dinamo

Energia Pandurii primeşte în această seară vizita handbaliştilor de la Dinamo dar numele nu pare să sperie gorjenii şi cu atât mai puţin locul ocupat în clasament. În timp ce  Dinamo e pe locul 12 şi are doar trei puncte acumulate în nouă etape, Energia ocupă locul trei în clasament fiind la egalitate de puncte cu Steaua, respectiv 13. Elevii lui Vasile Stângă pleacă cu prima şansă la meciul de azi acesta fiind programat la ora 18 în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Teoretic gorjenii n-au cum să se împiedice de Dinamo şi o surpriză neplăcută este exclusă din start de antrenorul Vasile Stângă. „Nu cred că poate fi vorba de nici o surpriză la meciul cu Dinamo. Mai ales că ei au două jocuri foarte grele în doar trei zile. Sincer, chiar nu înţeleg de ce au ales să joace aşa cei de la Dinamo”. Stângă a precizat că nu va menaja nici un jucător şi va aborda meciul foarte serios, chiar dacă adversarul este unul inferior. „Sper totuşi să joace toată lumea pentru a face o ultimă repetiţie înaintea meciului mai greu pe care îl avem la Odorhei. Nu ştiu dacă va fi antrenament, trebuie să jucăm bine în apărare şi să dăm goluri uşor pe contraatac şi faza a doua. Să nu mai facem greşelile care le-am făcut etapa trecută” a mai spus Stângă care nu crede că Dinamo poate pune mari probleme elevilor săi: „Dinamo nu poate să ne împiedice, ar fi culmea. Ei joacă miercuri cu Reşiţa şi vineri la noi, nu cred că sunt capabil să joace trei meciuri tari la trei zile.

Echipa lui Stângă are nevoie de vitamine...la propriu

Energia nu se confruntă cu nici o problemă de lot iar Stângă crede că echipa sa nu are probleme medicale pentru că pregătirea din vară s-a făcut foarte bine. Totuşi tehnicianul a mai renunţat pe final de tur la antrenamentele fizice pentru a  nu suprasolicita jucătorii: „Băieţii sunt bine din punct de vedere fizic, la Satu Mare am remontat o diferenţă de cinci goluri pe final. Am renunţat la alergarea de marţi pentru că s-a acumulat oboseală.” Stângă s-a plâns că nu are bugetul necesar pentru a acorda jucătorilor săi medicamentaţia necesară în cazul efortului pe care îl fac: „Nu avem suportul medical să îi ţin pe băieţi în forţă. Avem cât de cât, dar nu este aşa cum vreau eu. Constanţa ia un pumn de pastile, au copiat formula lui Kiel. Aminoacizi, vitamine, şi de aceea e normal să rezişti fizic. Când îl văd pe Giotoiu cum transpiră mă apucă damblalele. Nu ştiu cum rezistă, pentru mine e o enigmă, e subiect de medicină. El transpiră la fiecare antrenament 4-5 kg şi scoate vitaminele din el. Dacă nu bagi la loc în schimb vitamine rişti să cazi. Asta e situaţia, fiecare face cum poate. Un tratament corespunzător costă 2-3 mii de euro pe lună, iar noi nu ne permitem. Pe noi medicamentaţia ne costă vreo 15 milioane pe lună. Pentru că trebuie dat organismului ce-i trebuie.”

Înaintea meciului cu Dinamo din această seară, antrenorul Energiei se gândeşte deja la meciul dificil pe care echipa sa îl are programat etapa viitoare la Odorhei. „La Odorhei meciul nostru va fi un meci tare, va fi foarte greu. Odorheiul a pierdut două meciuri acasă şi nu-şi mai permite să mai facă paşi greşiţi. Sper să avem un arbitraj corect acolo” a mai precizat Stâncă care zilele trecute acuza arbitrajul de care echipa sa a avut parte la Satu Mare.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: