Start la ajutoarele pentru producătorii de lapte

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat printr-un comunicat de presă că a fost demarată a treia etapă de depunere a cererilor de plată, cu termen limită 21 ianuarie 2011 pentru “Ajutorul specific acordat pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate” şi “Ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică. Schemele de plată sunt finanţate de  Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Controlul la faţa locului se va efectua până la data de 10 martie 2011, iar plăţile pentru aceste ajutoare se efectuează până la data de 30 iunie 2011.

Printr-o hotărâre de Guvern se majorează cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte la cel mult 250 euro/cap de vacă. Plafonul acestei forme de sprijin este de 22.447.205 euro.

Persoanele fizice care au depus cererea de platăîn prima sau a doua etapă de depunereşi nu s-au autorizat potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 nu vor depune o nouă cerere; cererea iniţială depusă de persoană fizică va fi reverificată şi acceptată la plată, cu respectarea condiţiilor de eligibilitate.

Persoanele fizice care au depus cererea în prima sau a doua etapă şi au retras cererea de plată datorită neautorizării/ neactualizării datelor în urma constituirii cf OUG 44, au posibilitatea să solicite reverificarea cererii de plată iniţiale.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: