Staţie de dializă la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu

Bolnavii cu afecţiuni renale grave dar şi cei dependenţi de dializă se vor putea trata în maxim trei săptămâni şi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Gorj. Staţia va funcţiona în locul vechiului centru de dializă, conducerea spitalului negociind contractu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a obţinut acum două săptămâni aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru o staţie de dializă destinată bolnavilor cu afecţiuni renale grave dar şi dependenţilor de dializă. „Am obţinut aprobarea acum două săptămâni de la Minister şi suntem în curs de înfiinţare. Va fi o staţie cu patru aparate de dializă prin intermediul căreia ne dorim iniţierea dar şi tratarea bolnavilor cu afecţiuni renale acute. În ceea ce priveşte dializa, vom face la această staţie doar dializă cronică nu şi acută”, a declarat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Gorj.

 „Urmează să contractăm să facem o staţie de dializă pentru că cei dinainte şi-au luat lucrurile şi a plecat. Este foarte necesară o astfel de staţie pentru bolnavii din Gorj mai ales că eu aş vrea să tratez aici şi dializa acută nu doar pe cea cronică”, a declarat Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Staţia va deveni funcţională din momentul în care vor fi finalizate negocierile de contract şi se va găsi un medic nefrolog dar şi un reanimator care să-şi desfăşoare activitatea la această staţie.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: