Staţiunea Rânca, dotată cu hidranţi

Prefectul judeţului, Liviu Andrei, le-a amintit primarilor din Baia de Fier şi Novaci de dezastrul petrecut în urmă cu câteva luni, când au ars şase cabane la Rânca, propunând instalarea de hidranţi.

Baia de Fier va instala 25 de hidranţi, iar Novaci 12. Hidranţii vor fi amplasaţi de-a lungul traseului care duce spre staţiune, dar şi în staţiunea montană. „Am vorbit deja cu cei doi primari şi mi-au promis că în acest sezon problema hidranţilor va fi rezolvată. Vor fi instalaţi 25 de hidranţi din partea primăriei Baia de Fier şi 12 din partea primăriei Novaci. Aşa vom evita ca dezastrul de la Rânca să fie evitat”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Măsura vine după ce în luna ianuarie şase cabane din Rânca au ars până în temelii. Atunci intervenţia echipelor de pompieri a fost îngreunată şi din cauza faptului că în staţiune sunt foarte puţini hidranţi, iar ghinionul a făcut ca aceştia să fie îngheţaţi. „Sperăm că odată cu amplasarea hidranţilor să nu mai fie probleme. Bineînţeles că aceşti hidranţi sunt foarte utili, pentru că apa este de fapt elementul cel mai important în situaţia unui incendiu”, declară Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt ISU Gorj.

Banii pentru amplasarea hidranţilor vor fu suportaţi din bugetele celor două primării, Novaci şi Baia de Fier.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: