Stațiunea Săcelu, pregătită să-și deschidă porțile la 1 mai

Pregătirile pentru sezonul estival de anul acesta au intrat în linie dreaptă la Săcelu. Lucrările la cantină au fost finalizate, iar acum se va trece la dotarea acesteia, care este prevăzută cu două săli de mese. Se lucrează și la amenajarea plajei și a bazinelor, dar se dorește și modernizarea unei scări din hotelul din centrul stațiunii. Cei care administrează Baza de Tratament de la Săcelu promit că în maxim un an stațiunea se va găsi în circuitul stațiunilor balneoclimaterice din România.

Pentru modernizarea și amenajarea cantinei din cadrul Bazei de tratament de la Săcelu a fost alocată suma de 400.000 de lei. În acest moment, lucrările la cantină au fost finalizate și se va trece la dotarea acesteia conform standardelor europene. Când cantina va fi gata de funcționare, vor demara lucrările pentru amenajarea unei scări a hotelului din cadrul Bazei de Tratament, pentru a putea fi încadrat la două sau chiar trei stele.

Cert este faptul că pe 1 mai în mod sigur stațiunea își va deschide porțile. „Acum ne pregătim să dotăm cantina cu cele necesare ca să devină funcțională, iar apoi o să amenajăm câteva camere  pentru cazare. Pot să vă spun că vor fi două săli de mese, una pentru cei care vin la Săcelu cu bilet de tratament și una pentru cei care sunt simpli turiști. Deocamdată nu știm exact cum va merge treaba la cantină. Noi ne-am gândit să facem zilnic câte două sau trei meniuri standard pentru ca oamenii să aibă din ce să-și aleagă. Atât plaja, cât și bazinele s-au întreținut foarte bine și în mod sigur, dacă vremea va fi frumoasă la 1 mai, deschidem oficial sezonul estival. Nu va fi organizat nimic special pentru că oamenii vor condiții, nu ceva pentru o zi. Vreau să vă spun că în maxim un an stațiunea va fi prinsă în circuitul balneoclimateric din ţară și până la iarnă vreau să amenajez și piscina interioară”, a precizat Valentin Mogoe, directorul MedservMin.

Se pot face angajări

Deocamdată nu s-a stabilit cine va lucra în această cantină și există posibilitatea să se creeze și câteva locuri de muncă, dar asta după ce se vor purta discuții cu cei de la Complexul Energetic Oltenia. „De aproximativ 8 luni, Baza de Tratament de la Săcelu a fost preluată de la Divizia Minieră la Complexul Energetic Oltenia. În acest moment nu știu dacă aici se vor face câteva angajări temporare sau vor fi preluați angajați de la Minprest. A rămas să discutăm acest aspect și să ne punem de acord pentru a găsi cea mai bună soluție”, a mai spus Mogoe.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: