Ştefan Ghimişi (UCB): Alegeri pentru rector, în octombrie

Prorectorul interimar al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) Târgu Jiu, Ştefan Ghimişi, a declarat într-o emisiune la TV Sud că este posibil ca la finalul acestei luni să fie alegeri pentru funcţia de rector şi pentru cele două posturi de prorector. Moise Bojincă şi-a dat demisia din funcţia de rector, iar postul va fi ocupat interimar de Luminiţa Popescu. Ghimişi a vorbit puţin şi despre problemele cu legea de care este legată universitatea. Un profesor de la UCB e acuzat că a luat mită pentru a elabora lucrări de licenţă la Kinetoterapie.

Reporter: Sunt suspiciuni de luare de mită, de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă la UCB. Care este poziţia UCB în acest scandal?

Ştefan Ghimişi: Până la proba contrarie oamenii sunt nevinovaţi şi aşteptăm verdictul acelor descinderi. Credem în colegii noştri. A fost o licenţă organizată la Târgu Jiu care a decurs normal. Acea licenţă s-a repetat dintr-un viciu de formă, un viciu pe care noi ni l-am asumat, am dat licenţa din nou la Bucureşti. Nu ştiu ce alte informaţii au organele de anchetă.

Rep.: Se desfăşoară o anchetă la nivelul universităţii, în paralel cu cea a organelor de cercetare?

Ş.G: Momentan nu avem nici date la nivelul universităţii despre alte fapte, drept urmare nu putem să declanşăm o anchetă, cel puţin pe faptele pe care le avem acum. Dacă lucrurile vor decurge altfel, vom avea şi noi la nivelul universităţii o comisie care să analizeze cele întâmplate.

Rep.: Din experienţă ştiu că astfel de plângeri sunt făcute de cineva din interior.

S.G.: Informaţia noastră e că plângerea care a stat la baza acestor descinderi a fost făcută de un cadru didactic din UCB. Nu ştim cine. Dacă la finalul cercetărilor cele sesizate nu au fost corecte ne vom îndrepta împotriva profesorului care a făcut această plângere.

Rep.: Credeţi că vor mai fi alte descinderi, alte plângeri penale?

S.G.: Orice e posibil.

Rep.: S-a vorbit despre un conflict apărut între Adrian Gorun şi Moise Bojincă, rectorul UCB.

S.G.: Nu a fost un conflict, ci o colaborare între Consiliul de Administraţie şi Senat.

Rep.: Când vor fi alegeri pentru a se stabili clar cine va fi rector şi cine vor fi prorectori.

S.G.: Senatul a propus un calendar ministerului, care depinde de data la care va fi emis ordinul. Alegerile ar trebui să fie undeva la sfârşitul luni octombrie, dacă ministerul va emite ordinul de eliberare a lui Moise Bojincă din funcţia de rector în timp util.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: