Ştiinţa Turceni a refuzat invitaţia în Liga 3

FRF a anunţat cele 100 de echipe care vor participa în noul sezon al Ligii 3, iar printre acestea nu se află şi gorjenii de la Ştiinţa Turceni. Rapid și încă șase cluburi din Liga 1, printre care Dinamo și Viitorul, și-au adus echipe satelit în cel de-al treilea eșalon după ce au fost invitate de către FRF.

Noua dată limită pentru completarea locurilor vacante în ediția 2020/2021 a Ligii 3 a expirat vineri, 21 august. Campionatul care va începe probabil la data de 12 septembrie va avea nu mai puțin de 100 de cluburi în componență, împărțite în mod egal în zece serii, după ce ediția trecută, ”înghețată” din cauza pandemiei după doar 16 etape dintr-un total de 30, a avut 80 de echipe la start.

Vineri seară, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal, compus din Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu și Octavian Goga, a aprobat referatul Departamentului Competiții al FRF cu privire la cluburile care urmează să ocupe locurile în plus oferite campionatului Ligii 3, după ce Comitetul Executiv a decis un sistem competițional cu 100 de echipe în componență.

În primă fază, FRF a anunțat că patru echipe care au încheiat ediția 2019/2020 a Ligii 3 nu s-au mai înscris în noul sezon, astfel că locurile au rămas vacante. Apoi s-a anunţat că sunt invitate şi alte formaţii care au ocupat locul doi la baraj sau echipe satelit ale cluburilor de Liga 1 şi 2. Dintre cele șapte formații de pe locul doi la baraje, CSM Jiul Petroşani, Minerul Costeşti, CA Oradea și Sporting Juniorul Vaslui au primit loc la Liga 3, în timp ce nu s-au înscris Siretul Dolhasca, Ştiinţa Turceni și Roberto Ziduri. Gaz Metan Mediaş 2, Viitorul Constanţa 2, FC Hermannstadt 2, Dinamo 2 și Rapid 2 au ocupat ultimele cinci locuri vacante.

Vizualizări: 713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: