Ştiinţa Turceni e campioana Gorjului

Asociaţiile Judeţene de Fotbal sunt bulversate de noile reguli pe care FRF vrea să le impună pentru a stabili echipele care vor promova în Liga 3. Deocamdată se poartă discuţii pentru ca primele clasate din judeţe să ia parte la turnee de promovare. Gorjul va fi reprezentat de liderul detaşat din Liga 4, Ştiinţa Turceni.

Dacă la Liga 3 competiţia va fi îngheţată şi primele clasate pot promova pentru că nu va mai avea loc niciun meci în acest sezon, echipele de Liga 4, cele mai bune din judeţe, vor fi nevoite să revină pe teren. Având în vedere planul pentru Liga 3, FRF a anunțat reprezentații AJF-urilor că are de gând să modifice sistemul barajului pentru promovare din Liga 4. În acest sens, forul fotbalistic din România va anula actualele jocuri stabilite pentru baraj și va reface tragerea la sorți în așa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două, ci una din trei.

În cazul acestui baraj în trei pentru desemnarea promovatelor din Liga 4 în Liga 3 vor urca 14 cluburi, nu 21 ca până acum.  De această dată, barajul pentru promovare în Liga 3 nu se va mai da între două campioane județene care urmau să se întâlnească tur / retur. FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație dintr-o grupă va juca împotriva celorlalți doi adversari cu care a nimerit, iar prima clasată va fi desemnată nou-promovată.

Astfel, de această dată, în loc de 21 de echipe vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga 3 din noul sezon nu se vor completa, atunci FRF ia în calcul și ca cele mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să promoveze pe locurile vacante, pe baza unor criterii stabilite cu golaveraj, cartonașe galbene, etc.

Conform acestor planuri, noul sezon de Liga 3 ar putea avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte sunt acum, deci nu se trece la șase serii, așa cum și-ar dori anumite cluburi dar va creşte numărul de echipe. FRF va mai avea o videoconferință peste două săptămâni, cel mai probabil, cu șefii AJF-urilor pentru a stabilii ultimele detalii. Meciurile de baraj vor avea loc în jurul datei de 5 august, pe un teren neutru.

Pe 19 februarie 2020, FRF stabilise, în urma tragerii la sorți, cele șapte regiuni și meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3. Acum, cu noile planuri ale FRF, aceste jocuri nu vor mai fi valabile.  Campioana din Gorj fusese repartizată în regiunea 4, Vest în care urmau să se joace meciurile: Timiș – Mehedinți, Arad – Caraș Severin şi Gorj – Hunedoara.

Vizualizări: 2,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: