Pandurii şi ACS Viitorul vor îngheţarea sezonului din Liga 2

FRF propune ca actualul sezon de Liga 2 să se încheie prin disputarea jocurilor cu un sistem play-off / play-out. Majoritatea echipelor din Liga 2, printre care şi cele două din Târgu Jiu, Pandurii şi ACS Viitorul, cer însă îngheţarea acestui sezon cum se va face la Liga 3.

Dintre echipele care sunt în fruntea clasamentului, cu șanse la promovare, între primele șapte, CS Mioveni (locul 2) a fost singura care a cerut ”înghețarea” actualului sezon. În mod public, suspendarea definitivă au cerut și ASU Poli, Ripensia şi Pandurii, toate înainte de şedinţa cu reprezentanţii FRF. În videoconferință însă s-au exprimat pentru această variantă și ”U” Cluj, Farul, SCM Gloria Buzău şi ACS Viitorul Târgu Jiu, adică toate echipele care nu mai au motive reale să joace, a informat liga2.ro.
Singurele cluburi care s-au exprimat clar și au transmis că vor ca Liga 2 să continue, chiar cu disputarea tuturor etapelor, au fost echipele UTA, Petrolul, Turris și Rapid, care sunt în minoritate dar sunt cluburi puternice care au stabilitate financiară. Dacă se va continua competiţia în Liga 2, în mod clar FRF va merge pe formatul play-off / play-out, nu pe desfășurarea celor 14 etape rămase din retur.

Nu s-a discutat nimic despre modul de departajare a echipelor pentru participarea în play-off / play-out, dacă se scad sau nu punctele obținute la ”masa verde”, în retur, de cele cinci echipe cu Sportul Snagov, sau despre un sistem de joc, ci doar dacă se va putea sau nu juca.Totodată, nu s-au avansat date de reluare a antrenamentelor sau meciurilor oficiale.

Federația a militat pentru continuarea competiției și a promis încercarea relaxării protocolului cu MTS stabilit pentru Liga 1. S-a decis să se aștepte noul set de reguli dinspre Ministerul Sănătății, respectiv Tineretului și Sportului, pentru a se vedea, apoi, în ce fel se pot relua antrenamentele și competiția. Cert este că echipele din Liga 2 nu au bugete care să le permită să îndeplinească acele condiţii din protocolul drastic care se va aplica în prima ligă.

Vizualizări: 690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: