Ştiri pe scurt

Călinoiu stinge becul

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, lasă Direcţia de Asistenta Socială şi Protecţie a Copilului Gorj în beznă. El a anunţat că pentru a face economii, becurile la această instituţie se vor stinge mult mai devreme. „Vom reduce lumina la copii de la asistenţă socială şi iluminatul public”, a declarat acesta.

Amenzi de mediu

Garda de Mediu a amendat două societăţi comerciale din Târgu Jiu care nu aveau contract de colectare a deşeurilor. SC Dinprecom SRL şi SC Vaseuro Forest SRL au primit amenzi în valoare de 3.000 de lei, respectiv 50.000 de lei urmând să pună în practică şi măsurile impuse de comisari.(C.S.)

Expiră voucherele

Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj atrage atenţia asupra gorjenilor care mai au încă tichete valorice obţinute prin Programul Rabla că termenul de valabilitate al acestora este 23 noiembrie şi ar trebui să se grăbească să le valorifice. Până acum au fost casate 3.900 de autoturisme. (C.S.)

3 km 12 miliarde

Investiţie de 12 miliarde în comuna gorjeană Cătunele. Primarul Florinel Ţuilă lucrează în prezent la modernizarea a trei kilometri de drum naţional ce face legătura între Motru şi staţiunea Bala. Paralel, se mai desfăşoară lucrări de modernizare şi la Biserica din Valea Mănăstirii. (C.S.)

Pericol în caz de incendiu

Pompierii au constatat că la mai multe spitale din judeţ deschiderea uşilor de acces şi evacuare nu se face în sensul deplasării persoanelor spre exterior. Este cazul spitalelor din Turceni şi Rovinari, precum şi a centrului de hemodializă AVITUM din Târgu Jiu. (M.M.)

Lupta cu ţânţarii

Reprezentanţii Direcţiei  de Sănătate Publică Gorj avertizează gorjenii să se ferească de virusul West Nile evitând expunerea la ţânţari, purtând pantaloni şi bluze cu mânecă lungă şi împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă, dar şi folosirea de substanţe împotriva lor. (C.S.)

Şcoala din Licurici, renovată

Şcoala din comuna Licurici trece în prezent prin ultima etapă de modernizare, urmând ca într-o lună să fie finalizate lucrările la anveloparea termică şi încălzire. Potrivit primarului Liviu Drăgulescu, investiţia se ridică la suma de 35.000 de lei, bani veniţi de la bugetul de stat. (C.S.)

Gorjeni la concurs

Zece elevi de la Palatul Copiilor participă la Campionatul Naţional de Radiogoniomentrie, ce se desfăşoară la Cluj. Timp de trei zile, în perioada 3-5 septembrie elevii gorjeni vor avea de parcurs trasee de câte zece kilometri, ajutaţi de hartă, busolă şi receptor. (A.A.)

Cel mai frumos tort

10 gospodine de la Clubul Vârstnicilor s-au întrecut ieri în arta culinară, pregătind cele mai frumoase torturi pentru colegii din club, cu ocazia . Fără să mai ţină cont de glicemie, vârstnicii au gustat cu plăcere din torturile apetisante expuse pe mese. Pentru că toate torturile au fost la înălţime, juriul a acordat tuturor gospodinelor diplome de participare. (M.N.)

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: