Stoican: Nu există o rețetă a succesului

ACS Viitorul Târgu Jiu a încheiat anul 2020 pe podiumul Ligii 2, deși nu era cotată cu șanse la play-off la începutul sezonului. Meritul este al antrenorului Flavius Stoican, care a preluat echipa în vară şi a reuşit să facă un tur de campionat foarte bun.

ACS Viitorul a acumulat 26 de puncte și are un golaveraj de 26-21, clasându-se pe podiumul Ligii secunde la final de an. Trei puncte și implicit trei goluri au fost contabilizate însă la ”masa verde”, după ce echipa antrenată de Flavius Stoican a fost declarată învingătoare, scor 3-0, în meciul de la Aerostar Bacău, la care nu s-a prezentat la reprogramare.

Parcursul echipei a fost unul surprinzător, mai ales că antrenorul oltean a fost adus la club cu 6 zile înainte de prima etapă şi nici nu cunoştea bine toţi jucătorii la primul joc oficial. Privind în urmă acum, Stoican recunoaşte că se putea să fie mai rău având în vedere circumstanţele. ”Nu știu dacă se putea să avem un parcurs și mai bun, dar e clar că se putea și mai rău”, a spus Stoican făcând o analiză a acestui tur şi precizând că nu crede într-o anumită reţetă pentru succes: „Nu există o rețetă a succesului. Sunt echipe care au antrenor de mult timp și tot au un început dificil de sezon. Eu doar le-am dat încredere jucătorilor, entuziasm, și cred că asta e una din cheia succesului nostru de până acum”.

Fost antrenor al Petrolului în sezonul trecut. Stoican a venit la Târgu Jiu cu câteva zile înaintea startului noului sezon, şi l-a înlocuit pe Victor Naicu, cel care pregătire ACS Viitorul în vară. ACS Viitorul se despărţise în iunie de fostul antrenor Cristian Lupuţ şi se reunise cu antrenorii secunzi apoi a fost adus Naicu dar conducerea a ales ca echipa să ia startul cu un alt antrenor. La meciul de debut al lui Stoican la ACS Viitorul. Echipa era învinsă cu 3-1, la Târgu Jiu, de Rapid, pe data de 30 august.

Vizualizări: 665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: