Strada din Motru, în continuare blocată

Motreanul Mihai Mănescu ţine strada în continuare blocată. Mai mult, cazul său l-a inspirat şi pe un alt vecin, care are de gând să-şi îngrădească terenul.

Dumitru Vintilescu este unul dintre motrenii care înţelege cel mai bine situaţia lui Mihai Mănescu. Dumitru Vintilescu, deţine şi el un teren în suprafaţă de 75 ari în zona cu pricina, străbătut de asemenea de strada Aleea Prelungirea Macului. Acesta a acţionat în instanţă primăria Motru pentru a-şi recupera terenul pe care spune el, primăria şi l-a însuşit abuziv. ”Şi eu am teren acolo, am titlu de proprietate şi nu ţin cont de el, ne judecăm de aproape trei ani, asta pentru că în primărie e o mare mafie, sunt pe mână toţi. Mi-au dat doar 20 de ari, dar restul? Dacă nu îmi dau pământul înapoi o să mi-l împrejmuiesc şi eu la fel ca vecinul meu”, a declarat Dumitru Vintilescu.

Proiect supus CL Motru

Între timp, strada Aleea Prelungirea Macului rămâne blocată. Mihai Mănescu spune că nu are de gând să renunţe şi speră să ajungă la un consens cu primăria. În şedinţa de consiliu local care va avea loc săptămâna viitoare va fi supus spre vot un proiect de hotărâre care conţine propunerea sa de a-i fi cedată o suprafaţă de 200 mp de teren pe strada Minerului, în schimbul celor 98 mp. Mihai Mănescu nu crede că va reuşi să obţină votul consilierilor. ”Am vorbit cu viceprimarul, am făcut un proiect şi mi-au zis că îl vor supune spre vot consilierilor. Dar nu cred eu să fie de acord pentru că sunt toţi pesedişti, de-ai primarului, dacă le spune să nu voteze, nu votează”, a declarat Mihai Mănescu.

DEMERSURI

Tentativa primarului din Motru, de a obţine o ordonanţă prezidenţială şi a scăpa de Mănescu a eşuat. „Sunt mai mulţi care au terenuri acolo, dar toţi au pierdut, mai puţin Mănescu, care nu ştiu de ce a câştigat.  În privinţa ordonanţei, s-a dat un nou termen până joia viitoare pentru că părţile nu au fost convocate. Am mai solicitat şi altă acţiune în instanţă, de anulare a titlului de proprietate”, a declarat primarul Dorin Hanu.

„E şantaj ce face Mănescu, vrea să-i dăm pentru 98 mp în zonă de tip D, 200 de mp de teren în zonă de tip A. Eu nu mă opun, dacă consilierii decid să accepte această propunere, eu renunţ şi la celelalte acţiuni, ei decid”

 Dorin Hanu, primar Motru

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: