Străinii de la Pandurii vor lipsi de la reunire

Prima echipă din Liga I care îşi reia pregătirea pentru noul sezon este Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii urmează să înceapă antrenamentele chiar din această după-amiază la Târgu Jiu, lotul fiind ceva mai redus din cauza absenţei jucătorilor străini care nu pot fi prezenţi la reunire. Tot în această săptămână Pandurii are programată şi vizita medicală, urmând ca săptămâna viitoare, pe data de 14 ianuarie să urce la munte pentru primul stagiu de pregătire centralizată iar pe data de 24 să plece în Antalia pentru al doilea stagiu de pregătire şi pentru o serie de jocuri amicale.

Pandurii se reunesc azi la Târgu Jiu fără o parte dintre jucătorii care au fost învoiţi de conducere. Nu toţi jucătorii care fac parte din lot vor putea fi prezenţi la reunire, jucătorii străini fiind învoiţi de conducere fie din motive personale fie pentru că datele la care au avut bilete avion pentru întoarcere nu au coincis cu data reunirii.

Şapte jucători lipsesc

La reunirea programată azi, la ora 15:00, pe stadionul Municipal din cadrul Complexului Sportiv din Târgu Jiu vor lipsi străinii din lot, jucătorii de origine sârbă având permisiunea conducerii de a reveni la pregătire după ce petrec Crăciunul alături de familii. „Sârbii Novak Martinovic, Milanko Raskovic, Predrag Lazic şi slovenul Jaka Stromajer sunt învoiţi câteva zile şi se alătura lotului pe 9 ianuarie după ce petrec Crăciunul care se sărbătoreşte în ţările vecine pe stil vechi. Şi portughezul Pedro Mingote va întârzia, el va sosi în România pe 8 ianuarie când are biletul de avion”, a precizat preşedintele Marin Condescu. Cei doi brazilieni din lotul pandurilor, Thiago Tremonti şi Alexandre Cardoso şi-au anunţat sosirea la Târgu Jiu pentru data de 10 ianuarie, aceştia urmând să ajungă mai greu având curse de avion cu escale. În ceea ce priveşte echipa tehnică ce se va ocupa de pregătirea pandurilor în retur, aceasta va fi aceiaşi cu care au încheiat turul, respectiv Liviu Ciobotariu ca antrenor principal şi secunzii Florin Bejinaru şi Gabi Mărgărit.

În negocieri cu un preparator portughez

Preparatorul fizic cu care Pandurii au fost în tratative înainte de sărbători, portughezul Jose Vilaca, nu a fost încă convins de conducerea clubului să semneze cu formaţia gorjeană dar preşedintele Condescu speră să primească totuşi un răspuns pozitiv după ce acesta va participa la Cupa Africii cu naţionala din Burkina Faso:  “Cu Vilaca am purtat mai multe runde de negocieri. Preţul este singurul capitol la care nu ne-am înţeles. După Cupa Africii unde participă cu Burkina Faso sper să mai scadă din pretenţii şi să se alăture echipei în cantonamentul din Antalya”. Jose Vilaca este profesor universitar şi a fost preparator fizic al mai multor formaţii portugheze el lucrând în urmă cu doi ani şi cu formaţia gorjeană de la care a plecat însă împreună cu fostul antrenor Joaquim Teixeira. Conducerea clubului Pandurii a fost atunci foarte mulţumită de pregătirea fizică a echipei, din acest motiv dorindu-se readucerea lui Vilaca la echipă. Preşedintele Marin Condescu a demarat negocierile cu preparatorul fizic înainte de Crăciun, încercând să-l convingă pe acesta să renunţe la contractul cu naţionala africană pe care o pregătea pentru Cupa Africii.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: