Studenţii gorjeni fug de munca în străinătate
Studenţii gorjeni nu se mai îngrămădesc la joburile pe timp de vară puse la dispoziţie prin programul Work and Travel. Cei care se ocupă de plasarea studenţilor în afara ţării prin acest program spun că studenţii gorjeni nu mai au încredere în firmele de recrutare şi se dau înapoi când aud de banii pe care trebuie să îi scoată din buzunar înainte de plecare.
Dacă în anii trecuţi tinerii gorjeni erau foarte entuziasmaţi de gândul la un job pe perioada verii în America sau Grecia, în acest an situaţia s-a schimbat radical. Nici măcar un tânăr nu şi-a mai depus dosarul pentru a pleca la muncă în străinătate. Ionuţ Tiţă, cel care se ocupă de plasarea studenţilor în acest program la nivelul Gorjului, spune că se loveşte de neîncrederea studenţilor în firme de recrutare, de lipsa de bani a studenţilor şi de lipsa de promovare la nivelul universităţii târgujiene a acestui program. „Costul acestui program este de 1800 euro pentru toată vacanţa de vară. Sunt incluse aici biletele de avion, taxa de ambasadă sau actele. Pentru a face rost de bani studenţii pot să îşi facă şi credit la o bancă ce sprijină acest program şi care are dobânda foarte mică. Pot să facă banii aceştia în prima lună de muncă, însă nu mai prea vor să meargă”, spune Ionuţ Tiţă.
Plus de asta, a intervenit şi neîncrederea în firmele care fac recrutări. „Anul trecut am avut studenţi care au mers în America pe joburi de salvamar sau ospătar. Acum nu mai prea au încredere. Pentru vara viitoare o să mai dăm drumul la înscrieri în luna octombrie”, mai menţionează Ionuţ Tiţă.
Slujbă în Târgu Jiu
Andreea este studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice la UCB şi şi-a găsit pe timp de vară o slujbă de promoter. Chiar dacă salariul său nu este unul foarte mare, având în vedere că are o slujbă part-time, aceasta este mulţumită. „Am un program lejer şi voiam să îmi ocup timpul. Nu este prima dată când practic aşa ceva”, spune tânăra.
Vizualizări: 122
Distribuie Trimite pe WhatsApp