Studiu de fezabilitate pentru cea mai mare centură a municipiului

Proiectul prin care oraşul Târgu Jiu ar beneficia de una dintre cele mai mari centuri ale ţării prinde din ce în ce mai mult contur. Centura este o investiţie a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi municipiul Târgu Jiu a fost ultimul care a câştigat un astfel de proiect.

Potrivit inspectorului guvernamental pe probleme de transport, Victor Banţa, centura de nivel european este unul dintre cele mai importante proiecte câştigate de Târgu Jiu. Un prim pas în realizarea acesteia a fost deja făcut în sensul că acum se întocmeşte deja un studiu de fezabilitate. „Durata estimativă a construcţiei este de doi ani. Târgu Jiul a câştigat pentru că s-a ţinut cont mai ales de numărul mic de exproprieri ce ar urma să fie făcute, de intensitatea traficului, de numărul intersecţiilor cu drumurile naţionale”, a declarat Victor Banţa, inspector guvernamental.

Cele două ramificaţii ale centurii ar urma să pornească din localitatea Iaşi de Gorj. Astfel, ramificaţia est merge către Urecheşti, traversează Bucureasa, iese undeva la Drăgoieni şi se continuă cu DN 66 iar ramificaţia vest porneşte de la Iaşi de Gorj, trece prin curtea CET, traversează Şuşiţa, podul Jiului, terminându-se tot în DN 66. „Centura asta o să se intersecteze şi cu actuala centură pe care o construieşte primăria Târgu Jiu. Având în vedere traseul centurii, este vorba de foarte puţine exproprieri şi de o investiţie majoră în Târgu Jiu”, a adăugat Victor Banţa.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: