Subvenţiile APIA a sute de gorjeni, impozitate din 2015

Sute de fermieri gorjeni vor trebui să plătească impozite la stat pentru subvenţiile încasate de la APIA începând cu anul 2015. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii au anunţat deja că fermierii care primesc subvenţii mai mari de 5.000 de euro pe an şi intră în verificarea de fermieri activi vor trebui să se înregistreze cel puţin ca PFA (persoană fizică autorizată).

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au anunţat că fermierii care primesc subvenţii mai mari de 5.000 de euro vor trebui să se înregistreze ca PFA. „Dacă nu are cod CAEN nu va lua subvenţie, iar ca să aibă cod CAEN trebuie înregistrat la ONRC, cel puţin ca PFA, ca să-i vezi codul CAEN. Vom începe odată cu campania din 2015”, a anunţat George Turtoi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit conducerii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, peste 400 de femieri din judeţ beneficiază anual de subvenţii ce depăşesc 5.000 de euro. „La nivelul judeţului Gorj, avem înregistraţi un număr de 431 de fermieri care au încasat subvenţii de peste 5.000 de euro. Anul trecut am avut fermieri care au luat subvenţii şi de aproximativ un miliard de lei vechi. Este vorba despre marii fermieri ai judeţului care încasează subvenţii atât pentru suprafeţe de teren, cât şi pentru efectivele de animale deţinute”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Oficialii din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cred că un efect al acestei măsuri se va vedea şi în fiscalizarea producţiei agricole comercializate. Turtoi a subliniat că sunt persoane care au 5.000 sau chiar 10.000 de oi şi nu plătesc niciun impozit la stat pentru că sunt persoane fizice.

Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: