Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Sume mici de tot pentru protecţia socială, la nivel de Gorj

Cu toate asigurările date de preşedintele Ion Călinoiu până acum în privinţa fondurilor „suficiente” existente la buget, votarea în Parlament a sumelor ce vor fi cheltuite anul acesta, în lipsa unei rectificări viitoare, arată că banii sunt puţini de tot mai ales în ceea ce priveşte protecţia socială de care au nevoie unele categorii defavorizate. Acest adevăr este recunoscut chiar de Consiliul Judeţean care, într-un comunicat de presă, menţionează că nu a primit toate fondurile solicitate. Banii sunt puţini şi la capitolul drumuri judeţene şi comunale, sumele defalcate din TVA şi alocate Gorjului fiind de circa 16 milioane de lei, faţă de cele 50 de milioane solicitate de Călinoiu. Situaţia cea mai proastă rămâne însă cea din domeniul protecţiei sociale.

„Din sumele defalcate din TVA, pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului pe anul 2009, Gorjul a primit 34.533 mii lei din care, pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, 17.575 mii lei. Solicitarea pentru anul 2009 la acest capitol este de 65.740 mii lei. Din această sursă de venit se finanţează de către Consiliul Judeţean Gorj centrele de asistenţă socială pentru persoanele cu handicap şi pentru protecţia copilului, programul guvernamental pentru produse lactate şi de panificaţie pentru preşcolari şi elevi, învăţământul special, serviciile de evidenţă a populaţiei şi contribuţia pentru salarizarea personalului neclerical”, se menţionează în documentul cu pricina.

Vizualizări: 68

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: