Sunt un jurnalist mizerabil, dar e campanie electorală

Am stat prea mult în Motru și m-au luat tehnicile moderne de PR pe nepregătite. Acum câteva numere povesteam despre plânsul în discursurile politice. Mi se părea maximum de rafinament pentru atragerea voturilor. Să te faci de râs plângând (nu?) pentru ca oamenii să ofteze plini de empatie și la următorul scrutin să te voteze din milă mi se părea compromisul suprem și trucul cel mai complex. Săptămâna asta mi-am dat seama cât de depășit eram. Se poate și mult mai mult. Iată:

Onorabilul Juan Manuel Santos (62 ani), președinte al Columbiei și membru al uneia dintre cele mai bogate familii din țara drogului răsare, a făcut-o lată și mai ales udă în timpul unui discurs pe o scenă din Bogota. Neacoperit de pupitru și îmbrăcat în niște superbi pantaloni albi, domnul Santos n-a pișat ochii (metaforă, da?), ci a făcut pipi chiar pe el, în mijlocul exercițiului oratoric din plină campanie electorală. Imperturbabil, președintele a continuat discursul înflăcărat în ciuda petei crescânde, tot mai vizibile, de pe pantaloni.

Așadar, măsurile sunt radicale în afară. Pot politicienii noștri să se ralieze la ultimele tendințe ale promovării imaginii? Ei bine, pot. Elena Udrea a făcut ceva chiar și mai curajos decât președintele Columbiei (oare ce-ar fi făcut al Norvegiei), în timpul unei emisiuni mondene la care a participat: a cântat live ”Trandafir de la Moldova”. Cum a făcut-o, vă întrebați? Crede-mă, pata de pe CV-ul și de pe pantalonii președintelui Columbiei pare o adiere înmiresmată de primăvară, prin comparație.

* trebuie spus că sunt un mizerabil, cum vă avertizam din titlu, desigur. Președintele Columbiei s-a luptat ani de zile cu cancerul la prostată, probabil de acolo și accidentul. Dar am văzut că la noi, la dreapta, nu contează. Din surse de încredere vă spun că, pe o scară de la 1 la 10 unde 10 e cel mai nasol, Nicușor Constantinescu are un cancer cam de 9. Asta nu ne împiedică să-l luăm zilnic în tărbacă la B1, așa că am învățat de la cei mai buni. În campania electorală, avem voie să călcăm și pe cadavre, darămite pe bolnavi. Așa, ca să știți.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: