Super Darby învinge Mureşul !

Nu degeaba e Darby vedeta Energiei. Americanul a avut o nouă evoluţie de senzaţie în meciul cu Târgu Mureş şi a contribuit decisiv la victoria cu 63-59. Energia a obţinut victoria pe final.

Energia Rovinari – BC Mureș Târgu Mureș 63-59 (16-16, 7-15, 20-16, 20-12)

Energia: Atanackovic (9 puncte), Deconescu, Gliga, Darby (25), Roșu, Lăpuște (14), Steffel (9), Giles, Nikolic (3), Vujacic (3), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

BC Mureș: Tudosă (3 puncte), Dumitru, Baczo, Adebayo (4), Peciukas (10), Borșa, Balaban (5), Jucan (6), Jakab, Ceskovic (10), Cuic (21). Antrenor: Srecko Sekulovic.

Darby, plin de energie !

Energia nu avea voie să scape victoria cu Mureş dacă vroia să continue lupta spre play-off. Oaspeţii au început însă mai hotărâţi şi au luat un avans de 8 puncte la pauză. Asta şi graţie unui sfert 2 mizerabil pentru gorjeni. Energia a început să revină din sfertul 3, mulţumită lui Lăpuşte dar, mai ales, lui Darby. Americanul a fost din nou de neoprit. A recuperat, a pasat decisiv şi a marcat nu mai puţin de 25 de puncte. Evoluţia lui de senzaţie a fost suficientă ca Energia să bată Mureşul cu 63 la 59. Ferească sfântul însă ca Darby să se accidenteze! Energia pare neputincioasă fără el în atac. Lăpuşte a impresionat şi el cu 14 puncte şi 9 recuperări, tocmai în meciul contra fostei sale echipe. „Jucătorii şi galeria, au adus victoria. Am jucat şi împotriva a 50.000 de oameni în cariera mea, dar cei 700-800 de suporteri de la Tg-Jiu pun o presiune fantastică asupra adversarului. Chiar dacă am pierdut şi noi multe mingi şi am ratat situaţii excelente de a marca, am susţinut un ritm ridicat al jocului, momente în care Mureşul nu s-a putut ţine de noi. Dar, toată lumea trebuie să înţeleagă, că dacă nu aveam această galerie, puteam să vorbesc două ore cu jucătorii şi puteam să pierdem la 20 de puncte, însă galeria a venit cu o injecţie de adrenalină care ne-a purtat către victorie”, a spus Nikolic la final.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: