SURSE: CE Turceni recheamă la serviciu salariaţii trimişi în regim de aşteptare

Angajaţii Complexului Energetic Turceni, trimişi în concediu de aşteptare la 1 martie, sunt rechemaţi la muncă. Surse din cadrul instituţiei susţin că vineri, 4 martie, s-au întocmit deciziile de revenire. Potrivit sindicalistului Adrian Marciuc, deciziile vor fi distribuite doar în cazul în care astăzi ITM-ul nu va aviza această formă de concediu.

Subordonaţii lui Corneliu Gârjoabă, respectiv personalul de la serviciul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Turceni, au stat până târziu în noapte vineri pentru a întocmi deciziile de revenire la serviciu a celor trimişi ilegal în concediu de aşteptare. Este vorba de 120 de persoane. Informaţia a fost confirmată de sindicalistul Adrian Marciuc. „Trebuia ca vineri Inspectoratul Teritorial de Muncă să se pronunţe în privinţa legalităţii acestui concediu de aşteptare, nu avem încă punctul lor de vedere, eu nu ştiu nimic. Luni vom afla cel mai probabil punctul lor de vedere şi dacă nu este în regulă vom reveni la decizii, a precizat Adrian Marciuc, lider sindicat USME Jilţ Turceni“.

Gârjoabă: „Aşteptăm punctul de vedere al ITM“

Directorul Corneliu Gârjoabă neagă că nu au soluţii de rezervă şi sunt nevoiţi să recheme angajaţii la muncă la doar o săptămână de când au fost trimişi acasă. „Nu este adevărat, nu există aşa ceva, nu s-a emis nimic, aşteptăm punctul de vedere al Inspectoratului Teritorial de Muncă“, a precizat Corneliu Gârjoabă, director Resurse Umane în cadrul CE Turceni. 

Nici liderul sindicatului Energia, Eugen Iovan, nu ştie nimic de întocmirea deciziilor. El susţine că este prea devreme pentru rechemarea salariaţilor la muncă. „Nu ştiu despre aceste decizii, nu avea când să le dea, e prea devreme pentru decizii de revenire“, a precizat acesta.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va decide astăzi dacă cei trimişi în concediu de aşteptare la 1 martie se vor reîntoarce la muncă în această săptămână.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: