SURSE: Morega părăseşte barca puterii

Deputatul Dan Ilie Morega se pregăteşte să revină la statutul de deputat independent, urmând să părăsească UNPR cel mai probabil în această săptămână. Doi primari liberali din Gorj ne-au declarat neoficial că ştiu de câteva săptămâni despre intenţia lui Morega de a părăsi UNPR, partid pe care îl conduce la Gorj.

În mediul politic de la Gorj se vorbeşte de săptămâni bune de intenţia lui Dan Ilie Morega de a părăsi UNPR, partid care nu i-a asigurat accesul la resursele puterii în companiile din minerit şi energie. Liderii PDL au refuzat să negocieze orice protocol de colaborare cu Morega în calitatea lui de preşedinte la UNPR Gorj. Toate încercările lui Morega de a-şi promova oamenii de încredere în conducerea complexurilor energetice Turceni şi Rovinari au eşuat, nemulţumirile în acest sens fiind exprimate public, atunci când Ion Răuţ şi Marius Vlaicu au rămas fără scaune. Probabil la acest blocaj politic au contribuit şi sindicatele conduse de Marin Condescu, de aici şi atacurile dure rostite de Morega la adresa liderului sindical. Şi, ca să fie tacâmul complet, Morega a anunţat semnarea în numele UNPR a unui protocol de colaborare cu Federaţia Naţională a Muncii condusă de Constantin Creţan, nimeni altul decât cel care organizează de două săptămâni proteste antiguvernamentale în Piaţa Prefecturii.

Refuzat de PC şi PP-DD

Doi primari liberali din Gorj au confirmat neoficial că au fost contactaţi de Dan Ilie Morega, care le-a spus despre intenţia de a părăsi UNPR Gorj, partid despre care a spus că „nu l-a ajutat cu nimic”. Şi Ion Răuţ, omul adus de Morega în UNPR, a făcut declaraţii similare cu privire la intenţia de a părăsi partidul.

Şi liderii USL Gorj ştiu de intenţia lui Morega de a pleca din UNPR spre Partidul Conservator. Mai mult, un important lider liberal susţine că Morega s-a întâlnit chiar cu Dan Voiculescu la începutul săptămânii trecute, dar că este foarte puţin probabil ca deputatul să fie primit în USL. „I-a promis lui Voiculescu că va aduce în PC primarii liberali din Gorj, dar cred că nu ştia că protocolul USL nu permite acest lucru”, a menţionat sursa citată.

Şi Partidul Poporului a fost tatonat de Morega, dar nici aici uşile nu par deschise. Preşedintele PP-DD Gorj Constantin Căruntu susţine că nu se pune problema înlocuirii lui cu Morega.

Cu toate acestea, deputatul Dan Ilie Morega ar putea părăsi UNPR chiar şi pentru statutul de parlamentar independent. Morega a refuzat să facă declaraţii pe această temă, cu menţiunea că îşi va spune punctul de vedere spre sfârşitul săptămânii.

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: