Sute de arbori ornamentali plantați într-o comună din Gorj

Sute de arbori ornamentali au fost plantați în această toamnă în comuna Țânțăreni, de-a lungul drumul național DN66 care tranzitează localitatea. Autoritățile locale au luat această decizie după ce primarul a văzut asta într-o comună din județul Giurgiu. 


Nu mai puțini de 600 de arbori ornamentali au fost plantați de o firmă în comuna Țânțăreni. Valoarea totală a investiție se ridică la aproximativ 400.000 de lei și a fost realizată cu bani de la bugetul local.

”Firma care a plantat tuia a făcut înainte analize de sol și a stabilit că acest gen de arbuști ornamentali merg cel mai bine. Eu am venit cu această inițiativă după ce am văzut asta într-o comună din Giurgiu și mi-a plăcut foarte mult. Am zis atunci că putem face și noi la Țânțăreni și am făcut, de o parte și de alta a drumului național care tranzitează comuna. Am făcut doar în această zonă pentru că aici am terminat proiectul cu trotuarele, canalizarea și șanțurile și am putut începe o amenajare peisagistică ca să spun așa”, a declarat primarul Robert Ciutureanu.

Edilul din Țânțăreni s-a temut de reacția localnicilor, așa că a luat-o din poartă în poartă să le ceară părerea, iar acum toți sătenii, și-ar dori să le fie înlocuiți corcodușii de la poartă cu tuia”.

”Mi-a fost frică de ce o să spună lumea și nu am vrut să risc. M-am dus din poartă în poartă și le-am arătat pozele pe care le-am făcut la Giurgiu și așa i-am convins să renunțe la corcodușii și la prunii de la poartă și să punem acești arbuști ornamentali care cresc până la 1,5 sau chiar doi metri. Vreau să vă spun că acum vor tuia și sătenii din restul comunei, dar acolo mai avem lucrări și investiții de făcut și deocamdată nu putem să plantăm.  În unele zone am pus și pietre cu folie specială ca să nu mai crească buruieni”, a mai spus edilul.

Firma care a plantat arbuștii s-a obligat prin contractul încheiat cu primăria Țânțăreni să-i întrețină și le-a oferit o garanție de un an de zile. Chiar la două săptămâni după ce s-a terminat plantarea, o vijelie a distrus câțiva arbori în zonele unde nu sunt case și au fost înlocuiți imediat. 

Galerie foto


Vizualizări: 3,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: