Sute de arţari plantaţi în Târgu Cărbuneşti în Luna Curăţeniei

Autorităţile locale de la Târgu Cărbuneşti au început acţiunile de înfrumuseţare a oraşului. Noi spaţii verzi vor reconfigura din punct de vedere estetic mai multe zone ale localităţii. Sute de arţari şi mii de trandafiri vor fi plantaţi fără a se cheltui bani din bugetul local. Dacă materialul săditor este obţinut în pepiniera proprie a primăriei, arbuştii sunt primiţi drept sponsorizare de la un prieten al primarului.

Curăţenia de primăvară este primordială pentru primarul Mihai Mazilu. Pe lângă lucrările de reabilitare a drumurilor comunale şi săteşti din localităţile componente, edilul local vrea să schimbe aspectul oraşului de la an la an. În această primăvară, în mai multe zone din Târgu Cărbuneşti vor fi plantaţi peste 700 de arţari. Primii 100 de arţari au fost plantaţi ieri în zona Parcului Central. Spaţiile verzi vor fi reconfigurare, sute de panseluţe urmând a fi plantate în aceste zile. „Ne-am propus ca în aproximativ o săptămână să plantăm peste 700 de arţari. Am început cu zona Parcului Central şi vom continua pe toată raza oraşului. De asemenea, vom mai planta tot în această perioadă şi aproximativ 500 de panseluţe, iar în primăvară vrem să plantăm trandafiri pentru că avem peste 1000 la prins”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Înfrumuseţarea oraşului se face fără a se cheltui vreun leu din bugetul local. „Nu vom cheltui bani din bugetul local pentru amenajarea spaţiilor verzi. Arţarii i-am primit sponsorizare de la un prieten, iar materialul săditor îl avem din pepiniera primăriei, la fel şi trandafirii. Nu este greu să-i punem la prins în perioada sezonului rece şi să-i plantăm vara. Este mult mai rentabil să procedăm în acest fel decât să îi cumpărăm de la diferite sere. În plus, toate acţiunile de acest gen le facem cu personalul nostru”, a menţionat Mihai Mazilu.

REABILITĂRI

Pe lângă acţiunile de curăţire a şanţurilor şi rigolelor, autorităţile de la Târgu Cărbuneşti au demarat acţiunile de reparare a drumurilor comunale şi săteşti afectate de iarnă. „De cinci zile, am început lucrările de reabilitare a drumurilor comunale şi săteşti, lucrări ce presupun: reprofilare, balastare, nivelare şi cilindrare. Ne-am propus să reabilităm 20 de kilometri, iar până în momentul de faţă am realizat vreo 4-5 kilometri”, a precizat primarul Mazilu.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: