Sute de locuri de muncă la bursa din această săptămână

Șomerii din județul Gorj pot să își găsească un loc de muncă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, ce va avea loc vineri, 27 aprilie 2012, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Persoanele care vor să își găsească un job vor fi învățate și cum să își întocmească un CV. Patruzeci de firme vor oferi peste 500 de locuri de muncă  de  confecționer îmbrăcăminte, zidar, mecanic auto, lucrător gestionar, cosmetician sau consultant financiar.

Peste 500 de locuri de muncă sunt puse la dispoziție la Bursa Locurilor de Muncă, ce se va deschide la ora 10.00. la Casa de Cultură a Sindicatelor. Aici va fi un stand al serviciului EURES cu locurile de muncă în străinătate, un stand de informare și consiliere, iar pe un proiector va fi afișat modul de întocmire al unui CV. ”Vom avea și un stand al Inspectoratului Teritorial de Muncă și al Inspectoratului Școlar Județean. Agenția Județenă pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a încheiat un protocol cu ISJ Gorj, pentru a reduce ponderea celor fără studii prin înscrierea acestora la programe ce le permit recuperarea anilor de școală pierduți. ”Din totalul șomerilor o pondere foarte importantă o au cei fără studii și de aceea am încheiat chiar și un protocol cu ISJ Gorj pentru a-i înscrie la programul A doua Șansă pentru a finaliza învățământul general obligatoriu. Ulterior vor fi încadrați la cursurile de formare profesională. Noi îi vom identifica pe cei care au doar câteva clase”, explică Romeo Chiriac. Pentru acest an în planul de formare a agenției au fost prevăzute cursuri de fermieri. ”Luna trecută am început un curs la Crasna de lucrător în creșterea animalelor, iar în această lună am demarat tot în aceeași localitate un astfel de curs la care participă 28 de persoane”, menționează Romeo Chiriac. Tot cu această ocazie va avea loc și o acțiune  în parteneriat cu Penitenciarul Târgu Jiu. Zece persoane private de libertate vor sosi la eveniment pentru a vedea modul de derulare a bursei și pentru a ști cum să își caute un loc de muncă.

SLUJBE

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru studii medii, pentru pe studii superioare fiind doar 80 de joburi de ingineri constructori, ingineri mecanici, ingineri hidrotehnic, consilieri economici, consultant financiar în domeniul asigurărilor.

RATA ŞOMAJULUI

La nivelul județului Gorj, la sfârșitul lunii martie numărul șomerilor este de 10.709, din care 4.694 au fost femei, rata șomajului ajungând la 7,27%. De asemenea, numărul șomerilor indemnizați a fost de 5207, iar a celor neindemnizați 5502. ”Acest număr este în scădere față de luna februarie”, spune Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: