Sute de militari la comemorarea lui Brâncuşi

Peste 500 de militari au participat vineri, 19 februarie, în Ansamblul Monumental 'Calea Eroilor' din Târgu Jiu, județul Gorj, la o ceremonie militară prilejuită de sărbătorirea a 140 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși.

După încheierea ceremoniei, participanții s-au deplasat pe Calea Eroilor până la Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Masa Tăcerii, unde au depus buchete de flori.

În cuvântul său, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, Otilia Sava, a subliniat că 'dragostea lui Brâncuși pentru eroii de sub pământul Gorjului, care s-au jertfit pentru țară, trebuie să reprezinte, pentru noi, cea mai profundă formă de păstrare a Cultului Eroilor'.

La activitatea organizată de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor împreună cu autoritățile locale, au participat, alături de militarii din garnizoanele Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești, elevi și cadre didactice ai instituțiilor de învățământ din județul Gorj și ai Colegiului Național Militar 'Mihai Viteazul' de la Alba Iulia, precum și veterani de război gorjeni.

*** Denumirea originală a Coloanei fără Sfârșit era 'Coloana recunoștinței fără sfârșit' și a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în luptele de pe malul Jiului.

MApN, Secția Presă

Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: