Sute de profesori se luptă pentru gradaţiile de merit

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a anunţat că un număr de 206 profesori şi-au depus dosarele în vederea obţinerii gradaţiei de merit. Asta în condiţiile în care acelaşi inspectorat a anunţat că vor fi acordate 97 de gradaţii de merit și nu 170 câte s-au acordat în 2015. Chiar dacă profesorii au putut vedea din timp câte locuri se alocă fiecărei discipline în parte, competiţia va fi una extrem de dură.

Cadrele didactice din județul Gorj nu s-au descurajat când au văzut că ISJ Gorj alocă anul acesta doar 97 de gradații de merit, dintre care cele mai multe pentru învățători și directori de școli. Un număr de 206 profesori au decis să intre în lupta dosarelor pentru o gradație de merit ce îi va aduce în plus la salariu un procent de 25%. ”Perioada de depunere a dosarelor pentru obținerea unei gradații de merit s-a încheiat la finele săptămânii trecute. Au fost înregistrate 206 dosare pentru gradațiile de merit. Verificarea dosarelor şi acordarea punctajelor de către comisia de evaluare a dosarelor depuse în vederea acordării gradaţiei de merit se va face în perioada 25 aprilie – 13 mai 2016. Validarea şi afişarea rezultatelor finale ale concursului pentru acordarea gradaţiilor de merit se va face în perioada 26 – 27 mai 2016”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Locuri
ISJ Gorj a făcut împărțeala în felul următor: directori-10 locuri, educatori-4 locuri, învățători-10 locuri, Limba română și limba latină - 6 locuri, limbi moderne -7 locuri, Istorie -2 locuri, Științe socio-umane -1 loc, Religie -3 locuri, Geografie -1 loc, Matematică- 6 locuri, Informatică -1 loc, Fizică -3 locuri, Chimie -3 locuri, Biologie -2 locuri, Educație muzicală și educație plastică -4 locuri, Educație fizică și sport -6 locuri, Palatul Copiilor și Cluburi Școlare- 1 loc, Învățământ special -2 locuri, Discipline tehnice -5 locuri și Maiștri-3 locuri. Alte 14 gradații de merit sunt rezervate personalului didactic auxiliar, după cum urmează: administrator financiar -2 locuri, administrator patrimoniu -1 loc, secretar -3 locuri, informatician -3 locuri, bibliotecar -1 loc, pedagog -1 loc, laborant -2 locuri și tehnician-1 loc.

Vizualizări: 684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: