Sute de şcoli din Gorj nu au condiţii pentru a primi elevi

Problema neautorizării şcolilor din judeţ revine în actualitate, ca în fiecare an. Deşi a rămas mai puţin de o lună până la începerea noului an şcolar, foarte multe instituţii de învăţământ din Gorj nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare sau nu au solicitat eliberarea acestui document. Cu sau fără autorizaţie, toate unităţile de învăţământ din judeţ îşi vor deschide porţiile în septembrie numai că în multe dintre ele, copiii vor avea condiţii improprii. Sunt unităţi de învăţământ din Gorj care funcţionează fără autorizaţie de mulţi ani.

La nivelul judeţului Gorj funcţionează 683 de unităţi de învăţământ. Dintre acestea, numai 452 au primit autorizaţie de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică. Aproximativ 230 de unităţi de învăţământ din judeţ vor începe noul an şcolar fără autorizaţie. ”Din mediul urban au fost autorizate 24 de şcoli, 52 de grădiniţe  23 de licee, iar din mediul rural 158 de grădiniţe, 187 de şcoli, şi 9 licee, iar restul de 231 de instituţii de învăţământ atât din mediul rural cât şi urban nu au primit avize sanitare de funcţionare”, spune Elena Sfârlează, director adjunct DSP Gorj. 

ISJ Gorj cunoaşte situaţia

Conducerea Inspectoratului Şcolar susţine unităţile care nu au primit autorizaţie pentru că nu au canalizare şi apă curentă, dar aceste probleme trebuie rezolvate de autorităţile locale. „Aceste unităţi de învăţământ care nu au primit autorizaţia sunt în localităţi îndepărtate şi nu beneficiază de apă curentă şi canalizare, pentru că aceste utilităţi nu sunt în localităţile respective. Este problema autorităţilor locale dar noi sperăm să se rezolve”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct. Cele mai multe unităţi de învăţământ din Gorj care nu au primit aviz sanitar de funcţionare sunt din mediul rural.

DEFICIENŢE

Unele unităţi de învăţământ din Gorj funcţionează de ani de zile fără autorizaţie sanitară. Cele mai multe deficienţe sunt legate de neigienizarea unităţilor şi a grupurilor sanitare sau de inexistenţa grupuri sanitare.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: