Sute de târgujienii riscă să-şi piardă locurile de veci

Sute de târgujieni care au concesionat locuri de veci în Cimitirul Municipal riscă să le piardă dacă nu îndeplinesc anumite condiţii. Începând cu acest an a intrat în vigoare noua lege a cimitirelor care dă posibilitatea Administraţiei să le reconcesioneze în situaţia în care proprietarii nu-şi reînnoiesc contractele. De asemenea, riscă să-şi piardă locul de veci şi cei care l-au lăsat în paragină timp de doi ani. Contractele se reînnoiesc la expirarea termenului de 7 sau 25 de ani.

Aproximativ 13.500 de locuri de veci au fost amenajate în Cimitirul Municipal Târgu Jiu. Dintre acestea circa jumătate au fost introduse în baza de date. Noua lege a cimitirelor permite reconcesionarea acestora în condiţiile în care nu au fost reînnoite contractele. De asemenea, cetăţeanul care are concesionat un loc de veci şi va părăsi localitatea de domiciliu va renunţa astfel şi la locul de veci. Dacă locul este lăsat în paragină şi timp de doi ani, prin adrese succesive, administratorul anunţă concesionarul să se prezinte să îngrijească mormântul şi în tot acest timp nu vine, poate pierde locul. La fel, dacă nu respectă clauzele din contractul de concesiune, proprietarul îşi poate pierde locul. Potrivit legii cimitirelor, Administraţia poate retrage dreptul de folosinţă al locurilor de înhumare la expirarea duratei de folosinţă, după 7 sau 25 de ani.

Concesiunea pe 7 ani se ridică la suma de 150 de lei, iar cea pe 25 de ani ajunge 535 de lei. Îngrijirea unui loc de veci costă între 15 şi 30 de lei/an. „Taxa de întreţinere a locurilor de veci se stabileşte în funcţie de venit. Persoanele care au venituri lunare de până la 350 de lei sunt scutite de taxă, persoanele care au venituri între 350-600 de lei beneficiază de o reducere de 50%, iar persoanele care au venituri de peste  601 lei plătesc o taxă de 30 de lei/an”, a spus Ana Tihoi, administratorul Cimitirului Municipal Târgu Jiu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: