SUV vs. Dacia 2-0 (în cazuri celebre)

Am un prieten căruia îi e frică de maşină cum îmi e mie de avion. De maşina mică, cel puţin. Se urcă, totuşi, în autoturisme, pentru că nu are de ales. Recent, însă, a mers cu un SUV. A fost încântat de faptul că se vede mai bine şi se simte mai în siguranţă. Am râs şi i-am zis că poţi să mori şi-n SUV la fel de bine ca şi-n Matiz. şi teoria noastră e valabilă, la contactul cu pomi, ziduri sau stâlpi. Când se ciocneşte SUV-ul de Matiz, însă, prietenul meu începe să aibă dreptate. August 2004. Aflată într-o maşină de teren, soţia lui Adrian Păunescu se înscrie în depăşirea unei coloane de maşini şi se ciocneşte frontal cu o Dacia Nova în care se afla o familie (părinţii şi două fete). Soţul, soţia şi una dintre fetiţe mor. Trăieşte doar a doua fată, rănită grav. Nevasta lui Păunescu şi fiica acesteia au răni minore.

Ieri, Şerban Huidu a depăşit pe linia continuă cu Mercedesul ML proprietate personală. Era în maşină cu soţia şi cei doi copii. S-a ciocnit cu un Logan. Pasagerii aflaţi pe locurile din faţă în Dacia au murit pe loc. Cel din spate este, la ora la care scriu acest text, în comă la spital. Huidu şi familia lui n-au nici pe dracu'. Trăiască Merţanul!

Concluzia e clară: Dacia e un sicriu pe roţi, din păcate. Ăsta e şi unul dintre motivele pentru care e aşa ieftină. Pe de altă parte, faptul că maşinile autohtone sunt atât de proaste nu te omoară. Te omoară faptul că maşinile nemţeşti sunt atât de bune. Şi că posesorii lor sunt atât de curajoşi când se află la volanul lor. Nu poate fi o întâmplare faptul că amărâţii cu Dacia nu se bagă în depăşiri pe linia continuă. Cine a mers cu SUV-ul ştie că o depăşire pe linia continuă făcută de la înălţimea Merţanului se vede altfel decât una făcută din cutia aia de Logan. Prietenul meu o ştie cel mai bine. El nu vrea să depăşească neapărat. Doar să nu moară când depăşesc alţii ca nişte cretini. Ceva trebuie să se interzică pe şosele. Ori SUV-urile, ori Loganurile.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: