Tăcerea e de aur uneori!

Nu cred că Parlamentul, după tot ce s-a întâmplat în această vară neagră, îşi va permite în  şedinţa plenului să mai ofere încă o surpriză poporului român. Chiar dacă rândurile care apar sunt scrise înainte de începerea şedinţei de ieri, pot paria că oamenii lucizi din toate partidele pot înţelege că circul s-a terminat, iar actorii trebuie să se întoarcă fiecare la locurile lor.

Acest lucru nu l-a înţeles nici Ion Iliescu, care a ieşit surprinzător de vioi la atac împotriva lui Băsescu, şi nici eternul Voiculescu prin parlamentarul Ghişe şi o printr-o fundaţie controlată de el, cerând în spaţiul public nici mai mult nici mai puţin decât „corectarea  deciziei CCR”, în sensul împiedicării reîntoarcerii preşedintelui Băsescu la Cotroceni. De fapt ei vor să apeleze la Comisia de la Veneţia care să ne spună că nu este legal să stabilim un prag pentru cvorumul de la referendum. Asta după ce oamenii lor din Parlament, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, au stabilit acest lucru.

Ghişe a mai avut de-a lungul timpului tot felul de sărituri de pe fix, Iliescu este scuzabil din cauza vârstei, dar Voiculescu este mort de frică. Se teme că odată reîntors la Cotroceni Băsescu va face presiuni pe organele de anchetă şi justiţie să fie condamnat în dosarele penale pe care le are pe rol şi care se apropie de o decizie definitivă şi irevocabilă. Este şi motivul pentru care a fost în stare să demisioneze din Parlament, pentru a nu ajunge pe mâna Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care ar  fost competentă să-l judece în calitatea lui de parlamentar. 

Şi-ar fi dorit să-l ştie la Cotroceni, cel puţin până la iarnă, pe preferatul lui Antonescu care ar fi făcut tot ce trebuie pentru schimbarea şefilor DNA şi Parchetului, General  prin intermediul ministrului de justiţie pe care a forţat toate notele să-l numească. Probabil că surpriza pentru el nu va veni de la Băsescu, mult prea ocupat cu revenirea la starea de normalitate a ţării care se duce de râpă sub ochii noştri, ci chiar din partea ministrului justiţiei , Pivniceru, pe care, cu toate prieteniile sale dubioase, n-o cred în stare să fie mai presus de lege. După o viaţă petrecută în slujba legii, Mona Pivniceru nu  va putea pleca la pensie cu un morman de rahat în spate, oricât de drag i-ar fi Voiculescu sau prietenii acestuia. Nu-i obligatoriu să-l placă pe Băsescu ca pe Vlasov, dar cred că are un respect deosebit pentru profesia căreia i-a închinat viaţa şi pe care n-o împarte cu  familia, fiind, se pare, celibatară convinsă. Astfel, nu cred că 400 de oameni presupuşi întregi la minte se vor coborî atât de jos încât nu vor recunoaşte nici măcar evidenţele. După experimentul referendumul, cred că în viaţa politică a preşedintelui Băsescu va urma o nouă etapă care nu are legătură cu aluziva demisie pe care i-o tot cer cei cărora a început să le placă cotloanele Cotroceniului.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: