Tânăr rănit grav de un poliţist beat la volan

Un poliţist de 25 de ani s-a urcat băut la volan şi a făcut accident. Alin Hârsu lucrează de câteva luni la postul de poliţie din comuna Săuleşti, la serviciul de ordine şi pază. Vineri noaptea, el a fost cu doi prieteni din comună la discotecă la Floreşti unde a consumat băuturi alcoolice, iar după aceea s-a urcat la volan. În drum spre casă el a pierdut controlul volanului într-o curbă şi după ce a ieşit în afara părţii carosabile s-a răsturnat. În urma impactului, un tânăr de 21 de ani a ajuns în comă la spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, fiind ulterior trimis la Craiova. Interesant este că la faţa locului au ajuns 11 poliţişti pentru a cerceta sau pentru a ascunde cazul.

Alin Hârsu a venit de la Bucureşti la Poliţia comunei Săuleşti. Pe raza localităţii Turburea, poliţistul a pierdut controlul volanului într-o curbă, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţ. În urma impactului un tânăr de 21 de ani a ajuns în comă la spitalul de urgenţă din Târgu-Jiu. „Am primit un tânăr de 21 de ani victima unui accident rutier. Acum este într-o stare comatoasă. Aşteptăm examenul tomograf şi în funcţie de rezultat îl vom trimite de urgenţă la Craiova”, a declarat Liliana Crăciun.  Tânărul a fost ţinut în Unitatea de Primiri Urgenţe aproximativ o oră pentru că medicul de la tomograf le-a spus asistentelor că este prea de dimineaţă pentru a-l examina.

Alcoolul, mai tare decât poliţiştii

La faţa locului s-au deplasat 11 poliţişti pentru a cerceta cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. În faţa presei şi a oamenilor legii, şoferul vinovat de producerea accidentului susţinea că nu el a fost la volanul maşinii, însă colegii lui l-au testat cu etilotestul şi a reieşit faptul că Alin Hârsu consumase băuturi alcoolice. Rezultatul testului cu etilotestul a arătat o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,42. „Ne-am deplasat la faţa locului pentru a cerceta cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul şi am stabilit că conducătorul autoturismului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. El a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilului şi s-a răsturnat în şanţ. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a unui tânăr de 21 de ani, care ocupa locul din spate al autovehicului. Şoferul a fost testat şi s-a stabilit o concentraţie de alcool de 0.42 în aerul expirat. El a fost trimis pentru recoltarea probelor biologice.  Lui i se va întocmi dosar penal pentru conducerea autoturismului cu o concentraţie de alcool peste limita legală şi vătămare corporală gravă”, a declarat Daniel Săvulescu, inspector la Serviciul Poliţiei Rutiere Gorj.

„Tot ce vă pot spune este că şoferul este poliţist“

Comisarul Cornel Filip, şeful Poliţiei de Proximitate, s-a deplasat la faţa locului şi a confirmat faptul că cel care se afla la volanul autoturismului, în momentul producerii evenimentului rutier, a fost poliţistul Alin Hârsu. „Este poliţist la departamentul de ordine publică din comuna Săuleşti şi facem cercetările să vedem ce s-a întâmplat. Mai mult de atât nu ştiu nici dacă a fost băut, nici ce s-a întâmplat, de unde venea, cu cine, în ce stare este victima. Tot ce vă pot spune este că şoferul este poliţist”.

ARTICOL ÎN CURS DE ACTUALIZARE CU STIREA ÎN FORMAT VIDEO

Galerie foto


Vizualizări: 1,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: