Târgu Jiu: Fără amenzi pentru cetăţenii care uită să-şi facă buletinul

Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Târgu Jiu nu a acordat până în prezent nicio sancţiune contravenţională cetăţenilor uituci care nu s-au prezentat să solicite eliberarea actului de identitate sau să-l reînnoiască pe cel vechi. Peste 2600 de cetăţeni din municipiu şi cele 11 localităţi arondate nu şi-au perfectat documentele. Conform legii, ar trebui sancţionaţi cu amendă de până la 80 de lei. Municipalitatea preferă însă să dea „sancţiuni verbale”.

Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din cadrul primăriei Târgu Jiu a eliberat de la începutul anului până la sfârşitul lunii noiembrie aproximativ 14.500 de acte de identitate. Media este de 63 de cereri pe zi. Conform reprezentanţilor direcţiei, mai sunt şi cetăţeni care nu se prezintă la ghişeu pentru a-şi perfecta actul de identitate sau pentru a-l schimba pe cel vechi. Deşi autorităţile locale ar trebui să aplice sancţiuni celor care nu se pun în legalitate, până în prezent nu s-a aplicat nicio amendă. „Cu părere de rău, mai sunt şi persoane care încă nu sunt puse în legalitate, noi facem toate demersurile necesare pentru a conştientiza importanţa actelor de identitate prin invitaţiile nominale pe care le înaintăm cetăţenilor. Aproximativ 2000 de invitaţii am înaintat de la începutul anului şi până în prezent pentru toţi acei care nu s-au pus în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani, fie la expirarea actelor de identitate. În general le aplicăm sancţiuni verbale. Nu dorim să îi mai împovărăm şi cu alte amenzi. Conform prevederilor legale, neprezentarea în termen atrage sancţiuni între 40 şi 80 de lei. S-au dat sancţiuni verbale, care conform ordonanţei 2 sunt şi acestea modalităţi de sancţionare”, a spus Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei din cadrul primăriei Târgu Jiu.     

Din totalul de 2600 de cetăţeni care nu s-au pus în legalitate, 1534 trebuiau să-şi facă cartea de identitate sau să-şi schimbe buletinul anul acesta, restul trebuiau să fac acest lucru încă din anii anteriori.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: