Târgu Jiu: Primăria a informat cetățenii că vrea să distrugă Calea Eroilor

Municipalitatea mimează, în continuare, transparența în cazul adoptării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Căii Eroilor. Potrivit site-ului primăriei, autoritățile locale au înștiințat populația de faptul că în apropierea Căii Eroilor va fi construit un hipermarket Billa, “frumos, din sticlă”, așa cum se exprimă un om de afaceri in municipiu. Planul Urbanistic va permite demolarea a două case de patrimoniu, a căror arhitectură a fost distrusă intenționat. Practic, lângă Biblioteca Centrală, chiar lângă Axa Brâncuși, turiștii ce se îndreaptă spre Coloana fără Sfârșit se vor întâlni cu târgujienii care își cară cărucioarele pline cu alimente de la supermarket.

Primăria Târgu Jiu nu renunță la proiect, chiar dacă în decembrie l-a retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local. Acum a postat pe pagina de Internet raportul informării și consultării publicului. În realitate, la dezbaterile pe tema Căii Eroilor nu au participat persoane care sunt vizate de acest proiect deoarece ședințele erau făcute departe de ochii publicului. Primăria susține adoptarea Planului Urbanistic Zonal realizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Documentul, în forma ce va fi supusă aprobării Consiliului Local, permite amplasarea unui hipermarket, chiar în spatele Bibliotecii Județene “Christian Tell”, ce va distruge vizibilitatea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”.

Orice investiție realizată în Târgu Jiu este binevenită, dat fiind că în ultimul an au rămas fără loc de muncă peste 15.000 de gorjeni, însă nu prin eliminarea oricărei șanse ca operele sculptorului Constantin Brâncuși să devină pilonul de susținere a acestui oraș.

Potrivit raportului primăriei, acest PUZ a fost atacat de trei organizații. Una dintre aceste observații a fost făcută de organizația nonprofit Grupul   Acțiune în Interes Public (GAIP), condusă de jurnalistul Narcis Daju, care a trimis Primăriei Târgu Jiu o propunere de extindere a zonei de protecție a Bibliotecii Județene, cu includerea caselor de pe str. Gen. Magheru nr. 3 și nr. 5.

Primăria spune că cele trei observații au fost transmise proiectantului spre analiză și că va avea loc o ședință a arhitecților înscriși în Ordinul sau Uniunea Arhitecților.

Cel mai probabil, aprobarea acestui PUZ va reveni pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de la finalul acestei luni. 

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: