Târgu Jiu: Taxele şi impozitele pentru 2016, stabilite vineri

Consilierii locali din Târgu Jiu se vor întruni vineri, 6 noiembrie, în şedinţă extraordinară, pentru a aviza nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2016. Este vorba de o majorare a taxelor, spune liberalul Berca.

Consilierul local Eduard Berca spune că au fost purtate discuţii pe această temă în şedinţele de comisii şi că din datele prezentate de directorii primăriei s-ar impune o creştere cu 26% a taxelor locale, pentru că, spune el, s-a renunţat la unele taxe conform noului Cod Fiscal, dar au fost introduse şi altele noi, lucru ce ar conduce la un dezechilibru în bugetul local, care trebuie acoperit sub o formă sau alta. Berca spune că în comisii au fost făcute fel de fel de propuneri astfel încât să nu fie majorate taxele şi impozitele locale pentru anul viitor. "Propunerea iniţială era undeva de o creştere de 26-27% a taxelor locale. Cred că am găsit soluţii de compromis, astfel încât să nu se majoreze taxele şi impozitele locale pentru anul viitor. S-a schimbat legea, Codul Fiscal s-a modificat, dispar taxe, apar altele. A fost o discuţie preliminară la comisie în care din aplicarea prevederilor legii Codului Fiscal, la momentul acesta ar fi reieşit o creştere de 26% a taxelor. Asta a fost concluzia a celor din aparat, de la Direcţia de Venituri şi noi am discutat variante. De exemplu, dispare impozitul suplimentar pentru a treia, a patra locuinţă, deţinută de proprietarii persoane fizice, în schimb apare la persoane juridice impozitul de plată pentru terenul de sub clădiri. Este o chestiune elaborată", a declarat Eduard Berca, consilier local PNL.

Rămâne de văzut care va fi nivelul final al dărilor percepute cetăţenilor, după şedinţa de Consiliu Local de vineri. Despre acest subiect a fost întrebat şi viceprimarul din Târgu Jiu, social-democratul Aurel Popescu, însă nu a vrut să facă comentarii, precizând că va oferi un punct de vedere după şedinţă.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: