Târgujienii, chemaţi să ridice făina până nu expiră

Listele celor care beneficiază de ajutoare alimentare de la UE s-a suplimentat cu aproximativ 3000 de persoane. Toţi şomerii, cetăţenii care primesc ajutor social, pensionarii, cu pensii sub patru milioane de lei vechi, şi persoanele cu handicap sunt aşteptate la sediul Direcţiei de Protecţie Socială până la data de 31 ianuarie pentru a-şi ridica raţia de zahăr şi făină.

Direcţia de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu a suplimentat, în această săptămână, numărul persoanelor care beneficiază de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. „Pe tabele au fost înscrişi încă 1533 de şomeri, 42 de persoane care primesc ajutor social, 33 de pensionari şi 1203 persoane cu handicap, care au venituri peste 4 milioane. Toate aceste categorii de persoane şi-au căpătat dreptul de a primi făină şi zahăr după întocmirea primelor liste”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială. Pe tabelele iniţiale au fost înscrise 5103 persoane. Până în prezent doar 3570 şi-au ridicat raţia de zahăr şi făină. “Din necesarul de 76 000 kg de făină  s-au primit 55 000 de kg, iar din 20 266 kg de zahăr s-au adus 14 836 kg. În momentul de faţă mai avem în stoc 1470 kg de făină şi 392 kg de zahăr. Până la sfârşitul acestei săptămâni va sosi un nou transport cu alimente”, a mai precizat Teodora Ciobanu.

Afişe pe uşile blocurilor

Poliţiştii comunitari vor lipi, pe uşile de la intrarea în blocuri, afişe prin care oamenii vor fi rugaţi să-şi ridice raţia de alimente până pe data de 31 ianuarie. Această măsură a luată de către conducerea Direcţiei de Protecţie Socială pentru a nu se ajunge la situaţia de a returna ajutoarele alimentare primite de la U.E. ”Făina expiră în luna martie, iar cu o lună înainte cantitatea nedistribuită se preia de către APIA. Pentru a nu se ajunge la această situaţie facem apel către toţi beneficiarii să vină la sediul direcţiei pentru a-şi ridica raţia de zahăr şi făină”, a menţionat Teodora Ciobanu.       

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: