Târgujienii nu au bani să-şi construiască o casă

Târgujienii preferă să-şi cumpere locuinţe vechi decât să înceapă o construcţie nouă. Dovadă stau doar cele 209 autorizaţii de construcţie emise de primăria Târgu Jiu însă nu toate cele 209 de autorizaţii vizează construirea unor case noi.

Chiar şi cu programul guvernamental „Prima Casă”, locuitorii oraşului Târgu Jiu nu se prea înghesuie să înceapă construcţia unei locuinţe noi preferând mult mai mult să îşi achiziţioneze un apartament sau o garsonieră la un preţ mai mic chiar şi fără îmbunătăţiri doar pentru a nu lua un credit foarte mare pe care să nu aibă de unde sa-l achite. „Nu am cu ce să încep să construiesc o casă pentru ca dacă aş începe nu aşa avea cu ce să termin. Mai bine cumpăr un apartament fără îmbunătăţiri şi mai bag eu apoi nişte bani să îl fac cum îmi place mie”, a declarat Marius Cuţă, din Târgu Jiu.

Faptul că târgujienii nu se mai înghesuie să-şi construiască case se vede şi în registrele primăriei care din 2009 şi până în prezent a mai emis doar 209 autorizaţii de construire şi dintre aceste foarte puţine sunt pentru o locuinţă nouă ci mai multe sunt pentru îmbunătăţirea uneia deja existente. „Noi credem că este un număr destul de bun având în vedere că vorbim de un municipiu şi având în vedere că este un an de criză însă dintre aceste 209 autorizaţii cele mai multe sunt pentru mansardări, împrejmuiri sau balcoane, foarte puţine pentru case luate de la zero”, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a primăriei Târgu Jiu.

Programul guvernamental „Prima Casă” îţi dă şansa unui credit de până la 60.000 de euro pentru achiziţionarea unei locuinţe însă, nu prevede faptul ca locuinţa să fie neapărat nouă, lucru ce a stârnit nemulţumirea majorităţii constructorilor din ţară.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: