Târgujienii nu-şi pot cumpăra ANL-urile prin Prima Casă

Târgujienii nu-şi pot cumpăra locuinţele ANL prin programul Prima Casă deşi, băncile le primesc dosarele. Cel puţin nu în prima jumătate a acestui an pentru că primăria nu ştie câţi bani să ceară pe ele.

Cele 275 de locuinţe ANL din Târgu Jiu trebuiau scoase la vânzare încă de anul trecut. Primăria nu a putut respecta acest lucru întrucât nu se ştie cât valorează un apartament sau o garsonieră primită de la stat. „Nu avem nimic clar în această privinţă, rămâne ca Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) să trimită experţi care în funcţie de suprafaţa şi de zona în care se află locuinţele să stabilească preţul”, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Tot ea susţine că va mai dura ceva timp până când chiriaşii locuinţelor de tip ANL pot deveni proprietarii imobilului în care acum stau cu chirie. „Nu se ştie exact când vor sosi la Târgu Jiu experţii însă în niciun caz în următoarele două luni”, a adăugat.

Unităţile bancare au porţile deschise pentru cei care vor să cumpere o locuinţă ANL prin programul Prima Casă. „Noi primim mereu dosare pentru Prima Casă şi dacă solicitantul îndeplineşte condiţiile de creditare noi îi aprobăm dosarul indiferent dacă îşi cumpără o locuinţă veche sau una nouă de tip ANL”, a precizat Victor Troacă, director unitate bancară. Fondul acordat pentru achiziţionarea unei locuinţe noi prin programul guvernamental Prima Casă este de 75.000 de euro iar pentru o locuinţă veche de cel mult 60.000 de euro.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: