Târgul de carte BookLand s-a deschis la Târgu Jiu

Târgul de carte BookLand a ajuns la Târgu Jiu, fiind deschis cititorilor până duminică, 6 mai. Caravana a poposit pentru prima dată în orașul lui Brâncuși și a adus gorjenilor peste 9.000 de titluri de la peste 70 de edituri participante, fiind găzduită în Centrul Comercial Parâng, la etajul trei.  Pentru a le deschide gustul pentru lectură organizatorii îi așteaptă pe cititori cu oferte variate și reduceri de prețuri.

BookLand vrea să iasă din stereotipul unui târg de carte clasic, oferind un adevărat mix cultural, oferte speciale, tombole, promoții, lansări de carte, concerte, dialoguri, muzică și dans. ”BookLand este un târg de carte urban, care oferă și filme sau jocuri. Târgul de carte se află în acest an la cea de-a doua ediție, dar ne aflăm pentru prima dată la Târgu Jiu. În acest an vom străbate 39 de orașe. Până acum am fost la Giurgiu, Alexandra, Craiova, București, Pitești, Râmnicu Vâlcea. Noi dorim să implicăm în acțiunile noastre tineri, copii și persoane vârstnice pentru a le deschide gustul pentru lectură într-o eră a tehnologiei”, spune Adrian Lupescu. O surpriză a târgului o reprezintă expoziția de sculptură a lui Decebal Crăciun, ale cărui piese vor fi admirate pe parcursul evenimentului. La aceasta se va adăuga și expoziția de pictură semnată de Puiu Hutium. Din program nu sunt excluse nici spectacolele. Astfel azi, de la ora 18.30, elevii de la Palatul Copiilor vor oferi un spectacol de dansuri populare, iar vineri va avea loc o sesiune de pictură împreună cu aceștia.

LECTURĂ PUBLICĂ

Scriitorii gorjeni au fost la rândul lor angrenați în acest eveniment. Sâmbătă, de la ora 15.30 poetul Andrei Novac va susține o sesiune de lectură publică alături de scriitorii Lazăr Popescu, Ion Popescu Brădiceni și Vasile Ponea.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: