Taşcău cere înfiinţarea unei Poliţii a Şcolilor

Directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, consilierul local Dorin Taşcău a declarat că va cere înfiinţarea unei poliţii a şcolilor, ca ramură în interiorul Poliţiei Comunitare. Directorul Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, a spus că propunerea este bună, însă nu sunt oameni pentru a o pune în aplicare.

Taşcău a spus că este necesară înfiinţarea acestei poliţii, pentru că violenţa din şcoli trebuie prevenită. La Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, acolo unde învaţă 1.400 elevi, au fost montate din 2007 camera de supraveghere. Recent, Taşcău a decis montarea unei bariere la intrarea în liceu. Instalarea sistemului care cuprinde bariera şi toneta paznicului a costat aproximativ 10.000 de lei, bani strânşi de părinţii elevilor.

„Vreau neapărat să supun deciziei Consiliului Local înfiinţarea unei ramuri a Poliţiei Comunitare, ramură care să se numească Poliţia Şcolilor şi care să patruleze prin şcoli şi să verifice tinerii, să îi caute dimineaţa prin baruri, să prevină chiulul. Cred că astfel ar scădea numărul faptelor negative. Cred că în această iniţiativă voi avea parte de sprijinul Asociaţiei Părinţilor, căci dumnealor m-au sprijinit mereu. Vom căuta şi alte metode de achitare a remuneraţiei a acestor poliţişti, dacă nu se va putea plăti salariul lor de către Primărie”, a declarat Dorin Taşcău, directorul CNTV Târgu-Jiu. Cele mai multe unităţi şcolare din municipiul Târgu-Jiu au asigurată paza elevilor, însă unele au montat camere de supraveghere şi au renunţat la serviciile paznicilor.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: