Taxă de poluare pentru motociclete

Motocicliştii vor trebui să plătească de anul viitor o taxă de poluare, la fel ca toţi posesorii de autovehicule, dacă guvernanţii vor aproba noul proiect de lege ce va înlocui actuala taxă auto. Proiectul vizat instituie o taxă anuală pentru toţi poluatorii, în funcţie de emisiile de dioxid de carbon şi capacitatea motorului. În aceste condiţii proprietarii autovehiculelor nu vor mai plăti nimic la înmatricularea acestora.

Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, consideră că: „Ar fi normal ca această taxă să fie impusă şi motocicletelor, din moment ce există pentru autovehicule. Astfel, se va aplica principiul: poluatorul plăteşte. Cu banii încasaţi din taxele de poluare vom putea finanţa alte proiecte favorabile pentru mediu cum ar fi Casa Verde, Programul Rabla şi multe altele“.

După părerea inspectorilor APM Gorj, impunerea taxelor de poluare pentru toţi poluatorii în funcţie de cantitatea de carbon emisă este o măsură benefică. Aceste taxe ar putea avea ca rezultat orientarea gorjenilor spre achiziţionarea de maşini mai puţin poluante.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: