Taxele şi impozitele, strânse de factorii poştali

Locuitorii comunei Turburea vor putea să-şi achite taxele şi impozitele la primărie cu ajutorul factorilor poştali fără să mai fie nevoie să se deplaseze la casierie. Măsura a fost luată din cauza restanţelor foarte mari pe care locuitorii le au la primărie şi va fi debuta la 1 Martie.

Oficiul Judeţean de Poştă Gorj a semnat deja un contract cu Primăria Turburea privind strângerea taxelor şi impozitelor de către factorii poştali. Contractul va intra în vigoare cu 1 Martie şi îşi propune scăderea numărului de datornici către primăria Turburea. Cei care vor strânge taxele şi impozitele sunt chiar factorii poştali din comună şi măsura pare a fi una îmbrăţişată de locuitorii comunei Turburea. „Eu chiar am făcut o şedinţă ieri cu oamenii şi mi-au spus că sunt de acord că această idee, ei vor putea plăti eşalonat restanţele şi în funcţie de ce bani au. Poştaşul din comună le aduce pensia şi ei pot să lase poştaşului o sumă pe care o vrea pentru plata impozitelor şi taxelor către primărie”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Perioada contractului este doar pentru trei luni şi asta pentru că primarul şi oficiul de poştă să vadă cum decurg lucrurile iar în cazul în care proiectul are succes, contractul se poate prelungi. „Noi l-am încheiat doar pentru trei luni ca să vedem şi noi dacă avem rezultate sau dacă nu iar dacă merge îl prelungim. Oficiului Judeţean de Poştă îi revin 4% din încasări, adică cu cât oamenii plătesc mai mult cu atât creşte şi profitul poştei”, a declarat Ion Bârcă.

Pe de altă parte, Oficiul Judeţean de Poştă Gorj se declară încrezător în acest proiect şi speră ca şi alte primării să urmeze exemplul celei de la Turburea. „Cu Turburea este un proiect-pilot şi sperăm să fie exemplu şi pentru alţi primari care se confruntă cu o astfel de problemă. Omenii noştri vor merge din poartă-n poartă şi cetăţeanul va da atâţia bani câţi vrea”, a declarat Ana Purcăreanu, directoarea Oficiului Judeţean de Poştă Gorj.

Suma pe care o are de încasat primarul de la oameni depăşeşte 10 miliarde şi speră ca prin acest proiect să strângă câţi mai mulţi bani de la locuitorii comunei Turburea.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: