Tineri cu abilităţi reduse, campioni la baschet

Cinci tineri cu cerinţe educaţionale speciale din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu Jiu au reuşit să câştige două medalii de aur şi trei de bronz la un concurs de baschet ce s-a desfăşurat la Craiova.

„Campionatul naţional de baschet, abilităţi individuale” a fost organizat de Fundaţia Special Olympics- România în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Şcoala Specială „Sfântul Mina” din Craiova. A fost o competiţie dedicată copiilor cu cerinţe educative speciale. „Rezultatele obţinute de copiii noştri sunt bune şi foarte bune, toţi au obţinut medalii. Concursul este pentru ei destul de dificil pentru că abilităţile lor sunt reduse, dar s-au descurcat destul de bine”, a precizat  Nicu Baiu, director Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu Jiu.

Cei cinci tineri cu dizabilităţi au vârste cuprinse între 12 şi 15 ani şi au fost antrenaţi de către directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, care este şi profesor de sport, alături de alţi doi dascăli. „Este mai dificil să lucrezi cu copiii cu probleme pentru că mijloacele folosite, limbajul şi tehnologia sunt diferite, iar dozajul efortului este diferit pentru ei” a mai spus Nicu Baiu

Luni, 22 noiembrie, aceştia vor participa şi la „Campionatul de fotbal unificat” care va alea loc între copiii cu cerinţe educative speciale şi copiii de la diverse unităţi de învăţământ din ţară. Acesta se va desfăşura la  Liceul Henri Coandă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: