Tinerii de la orfelinate, cazaţi tot la căminul Auto

Tinerii evacuaţi din centrele de ocrotire socială, cazaţi în prezent la căminul Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu, vor putea locui în continuare în această clădire în următorii ani, conform unei hotărâri de Consiliu Local adoptată luni, 29 iunie. Primarul Florin Cârciumaru a spus că aceştia vor trebui însă să plătească şi o chirie lunară.

Consilierii municipali au avizat luni utilizarea temporară, pentru o perioadă de 3 ani, a camerelor situate la etajul al treilea din cadrul căminului Liceului Auto „Traian Vuia”, ocupate de tineri evacuaţi din orfelinate, pentru a fi folosite ca locuinţe sociale. Cheltuielile cu utilităţile vor fi suportate din bugetul local, conform hotărârii avizate de consilieri, în baza anchetelor sociale. Primarul Florin Cârciumaru a spus că tinerii găzduiţi aici vor plăti şi o chirie pentru folosirea locuinţelor sociale, dar că administraţia nu a stabilit încă ce sume vor suporta aceştia. „Vor trebui să plătească chirie pentru că, după cum aţi văzut, sunt anumiţi oameni care până şi de aceşti copii s-au legat. Nu vrem să mai fie discuţii, nu neapărat la solicitarea lui X sau lui Y. Noi am crezut că este omeneşte să întindem o mână de sprijin şi de ajutor pentru aceşti copii, dar iată că trăim într-o societate unde mai există şi răutăţi. Deocamdată nu am stabilit cât vor trebui să plătească”, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Afirmaţia primarului are legătură cu declaraţiile consilierilor liberali Eduard Berca şi Mihai Paraschiv, care au cerut în urmă cu circa o lună ca această clădire să fie administrată de societatea Edilitara, care să taxeze tinerii. Edilul a precizat că zecile de tineri cazaţi la căminul Liceului Auto vor primi garsoniere în blocurile sociale la care se lucrează în prezent în zona Ciocârlău din municipiu. Lucrările de construcţie ar trebui să fie încheiate până la finalul acestui an.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: