Toate spitalele din Gorj funcționează fără acreditare

În acest moment niciun spital din Gorj nu are acreditare. Unitățile spitalicești mai au la dispoziție până în 2015 să solicite acreditarea, ca să poată încheia contracte cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Mulți manageri din județul Gorj au început procedurile de acreditare de câțiva ani, însă este destul de greoaie această procedură. Majoritatea spitalelor din județ a cerut să fie verificate în vederea autorizării în ultima parte a anului viitor.

Această acreditare este o procedură prin care se certifică modul în care sunt îngrijiți pacienții.  În acest moment, nicio unitate spitalicească din județul Gorj nu are acreditare, însă toate spitalele au demarat această procedură greoaie și totodată costisitoare. Dacă nu primesc acreditare, spitalele riscă să fie închise, asta pentru că nu mai pot încheia contracte de finanțare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Majoritatea spitalelor din Gorj a cerut această acreditare pentru sfârșitul anului 2014, iar termenul limită este anul 2015.

Calotescu: Sunt foarte multe hârțogării

Managerii recunosc să este o procedura greoaie și de durată, dar speră să fie totul pregătit pentru acreditare. „Spitalul nu este acreditat, dar am început procedura această de aproximativ 3 ani. Sunt foarte multe hârțogării de făcut. Noi am făcut ceva până acum, dar tot ni se pare că mai este foarte mult. Au mai venit și medici noi la Ortopedie, Urologie și Psihiatrie și trebuie să aducem aparatură. Sunt multe de făcut. Și după ce facem acreditarea cred că mai avem de lucru”, a declarat Robert Calotescu, managerul Spitalului din Rovinari.

La Dobrița, procedura este 80% realizată

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița acreditarea se va face la finele anului 2014, însă procedurile sunt realizate în proporție de aproximativ 80%. „Nici spitalul nostru, ca de altfel niciunul din Gorj nu este acreditat. Noi am demarat procedurile am realizat cam 75-80% din ce trebuie să facem. Mai avem ceva probleme la circuitele de la laboratorul de analize medicale, dar o să ne încadrăm în timp”, a precizat directorul Tiberiu Tătaru.

La Bumbești Jiu a fost acreditat punctul de transfuzii

Și spitalul din Bumbești Jiu, deschis în toamna anului trecut, a început procedura de acreditare. Până în acest moment a primit acreditare numai punctul de transfuzie, ceea ce însemnă o mare realizare pentru unitatea spitalicească. „Noi am primit prima acreditare din județul Gorj pentru un punct de transfuzii. În felul acesta nu vom mai fi nevoiți să trimitem pacienți la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Am demarat și procedurile pentru acreditarea întregului spital și cred că avem termen pentru finele anului 2014”, a declarat Andreea Pătrășcoiu, director medical interimar.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: