Tombola de la Turceni – 51 de premii inexistente

Autorităţile de la Turceni au făcut ieri tragerea la sorţi a alegătorilor care pe 10 iunie au votat şi au depus într-o urnă special amenajată biletele pentru o tombolă menită să asigure o prezenţă cât mai mare la vot a electoratului.

 Noul primar Dumitru Gâlceavă, cel care azi va depune jurământul de credinţă, a supervizat întreaga tragere la sorţi, biletele din urna cu pricina fiind extrase de diferiţi copii aflaţi în sala Casei de Cultură, acolo unde s-au strâns vreo 200 de localnici curioşi să vadă care dintre ei va câştiga măcar un telefon mobil. De altfel, din cele 51 de premii oferite la această tombolă, nu mai puţin de 20 au fost telefoane celulare, nimeni neştiind însă ce model sunt aparatele pentru că niciunul dintre premii nu a fost achiziţionat. Alegătorii nu păreau ieri supăraţi că nu au şi văzut premiile, ei fiind convinşi că Gâlceavă le are în birou la Primărie şi le va arăta doar câştigătorilor.

Câştigători, de fapt, nu au prea fost în sala unde au venit oamenii, unul singur dintre ei auzindu-şi numele atunci când a fost strigat. Era un tânăr care câştigase un telefon mobil. Câteva rânduri mai jos, o mamaie râvnea şi ea la un celular, premiul cel mare, un motoscuter, netentând-o câtuşi de puţin. „Ce să fac eu mamă cu motoscuterul- Mie mi-ar trebui un telefon mobil, că e bun când mai mergi pe câmp la sapă. Cam toată lumea are, eu nu am reuşit să iau. Mă gândeam că poate m-or alege şi pe mine, dar nu a fost să fie”, a spus bătrâna. Oamenii au plecat spre casele lor liniştiţi că au câştigat experienţă şi îşi pun speranţele în alegerile de peste patru ani. Alegeri mai sunt şi la toamnă, dar parlamentare, iar autorităţile locale nu vor mai organiza o astfel de tombolă. Şi aşa au avut belele cu iniţiativa de acum, tombola de ieri fiind posibilă după ce Consiliul Local a adoptat o a doua hotărâre pentru organizarea acesteia. O primă hotărâre a fost atacată în contenciosul administrativ de către Prefectura Gorj, ulterior fiind emisă o nouă hotărâre, care nu a ajuns încă la Prefectură pentru a-i fi analizată legalitatea.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: