Tomograf nou şi mai multe investigaţii pentru pacienţii gorjeni

Un tomograf nou va funcţiona în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, în locaţia de pe Tudor Vladimirescu, începând cu a doua jumătate a lunii decembrie. Computerul tomograf va fi adus de firma care deţine şi RMN-ul de la Spitalul 700. Dacă până acum bolnavii beneficiau de cinci investigaţii zilnice, în perioada imediat următoare acestora li se vor putea efectua şase analize.

Conducerea spitalului a solicitat Consiliului Judeţean să-i asigure un spaţiu  pentru realizarea serviciilor medicale de computer tomograf, asta pentru că firma care deţine RMN-ul urmează să aducă la Târgu Jiu un tomograf nou. Spitalul Judeţean Târgu Jiu mai are în dotare un computer tomograf, amplasat în locaţia din strada Tudor Vladimirescu, dar care nu mai funcţionează de aproximativ 2 ani. Autorităţile judeţului au fost de acord ca noul tomograf să funcţioneze în spaţiul unde a fost amplasat computerul tomograf defect. „Începând cu data de 15 decembrie, pe lângă RMN-ul de la Spitalul 700, la Târgu Jiu va funcţiona şi un computer tomograf în locaţia de pe Tudor Vladimirescu. Am negociat cu firma care deţine aceste aparate ca în loc de cinci analize zilnice să fie efectuate şase analize. Practic am obţinut o analiză în plus pentru pacienţii noştri. Această analiză reprezintă un efort bugetar de 200 de milioane de lei vechi, în plus, pentru firma respectivă”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Pentru RMN-ul de la Spitalul 700 se înregistrează aproximativ 150 de solicitări lunare din partea Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului, la care se adaugă solicitările din partea celorlalte secţii ale unităţii sanitare.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: