Tomograful din Spitalul Judeţean se strică în fiecare lună

Tomograful Spitalului Judeţean s-a defectat din nou, necesitând reparaţii de ordinul zecilor de milioane de lei vechi. În timp ce bolnavii sunt nevoiţi să apeleze la alte spitale pentru a beneficia de tomografie, conducerea unităţii spune că peste aproximativ două luni va sparge gura târgului cu un aparat de ultimă generaţie.

Bolnavii gorjeni sunt din nou puşi pe drumuri din cauză că tomograful Spitalului Judeţean nu mai funcţionează de aproximativ două zile. În ultima perioadă computerul se defectează foarte des, ajungând să necesite reparaţie chiar şi de la o lună la alta. Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a investit, până acum, sute de milioane de lei vechi în reparaţii, uitând până şi numărul acestora.

Reprezentanţii unităţii sanitare spun că cel târziu astăzi va veni un specialist care se va ocupa de reparaţia tomografului. “Aşteptăm să vină cel care se ocupă de reparaţia tomografului pentru ca în cel mai scurt timp computerul să poată fi pus în funcţiune. Nu ştim cât va costa reparaţia, dar sperăm să nu depăşească 30-40 de milioane de lei vechi. Nu ştiu a câta reparaţie este şi câţi bani s-au cheltuit până acum. Cred că ultima reparaţie a costat în jur de 20-30 de milioane de lei. Nu sunt cine ştie ce probleme fiind vorba doar de acel tub care se defectează repede”, a declarat Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Tomograf de 12 miliarde de lei vechi

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu spune că va achiziţiona un  tomograf de ultima generaţie peste aproximativ două luni de zile. “Vom achiziţiona un tomograf, de ultimă generaţie, cu care vom sparge gura târgului. Valoarea acestuia este peste 12 miliarde de lei vechi, banii obţinuţi de la Ministerul Sănătăţii şi o cofinanţare de 5% de la Consiliul Judeţean. Avem banii şi în prezent lucrăm la caietul de sarcini pentru a putea demara procedura de licitaţie”, a precizat Gheorghe Neaţă.

Conducerea Spitalului Judeţean nu va renunţa nici la tomograful uzat, ba chiar vor fi folosite amândouă. “Nu vom renunţa la tomograful actual nici după ce va fi achiziţionat cel nou. Ba mai mult vor fi folosite amândouă”, a declarat Neaţă.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: