TOP 5 Secrete pentru a ne proteja părul la plajă

Soarele aduce cu el bronzul, dar afectează pielea şi părul dacă nu ne protejăm corespunzător. La fel ca şi în cazul pielii, soarele duce la deshidratarea părului, la uscare şi decolorare. Razele solare îţi pot transforma părul într-unul foarte tern, lipsit de strălucire şi volum dacă nu ai grijă de el şi nu foloseşti produse adecvate anotimpului călduros.

Părul blond este mai sensibil de regulă la acţiunea razelor ultraviolete, deoarece conţine mai puţină melanină, pigmentul care protejează şi pielea de acţiunea razelor solare. Dacă este deschis la culoare, părul nu are suficient pigment care să-i ofere o protecţie naturală. Razele pătrund cu uşurinţă până în mijlocul structurii sale, distrugând keratina. Părul devine astfel uşor casabil, greu de pieptănat şi de aranjat. Şi părul închis la culoare are de suferit pentru că se decolorează la soare, dar face faţă mai bine acţiunii distructive a soarelui.

1.Înainte de a intra în piscină, clăteşte-ţi părul cu apă călduţă. Părul e asemănător unui burete, va absorbi apa şi nu va mai fi afectat de clor la fel de puternic. După fiecare baie în bazin, nu uita să te speli din nou pe cap cu un şampon pentru păr gras.

2.Dacă ai planuri să mergi la plajă şi să faci o baie în mare sau piscină, aplică un balsam leave-in pe părul umed pentru a crea o barieră între el şi sarea din apă. Ai grijă ca toate produsele de styling pe care le foloseşti să conţină filtre UV pentru a bloca razele de soare care dăunează firelor de păr.

3. Caută o loţiune cu factor de protecţie solar puternic care să nu conţină parabeni şi sulfat. Într-o sticlă sub formă de spray combină o parte loţiune cu două părţi apă şi aplică apoi amestecul pe părul tău. Daca ai părul aspru, este recomandată chiar utilizarea unui ulei solar, care hrăneşte şi protejează în acelaşi timp.

4. În zilele foarte ocupate în care mergi mult pe jos, prin soare, poartă pe cap o pălărie sau o eşarfă din bumbac subţire, deschisă la culoare care să blocheze acţiunea razelor de soare. Astfel, îţi protejezi părul, dar şi sănătatea.

5. Cel puţin o dată pe săptămână, aplică o mască din ulei de ricin, ulei de măsline, vitamina A şi vitamina E pentru a-ţi păstra părul hidratat şi pentru a-i oferi substanţele nutritive de care are nevoie. Folosirea unui balsam hidratant o dată pe săptămână, pe durata verii, este obligatorie dacă faci des vizite la piscină.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: